2015. március 24., kedd

Csányi a bizottásgban! - Folytassa Michel Platini! - hivatalos

Nem volt kihívója, újabb négy esztendőre megkapta a bizalmat Michel Platini az  Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöki posztján. 

Az 59 esztendős egykori kiváló labdarúgó 2007 óta ül az elnöki székben, nemsokára pedig harmadik négy esztendős ciklusát kezdheti meg. A bécsi kongresszuson nem csak elnököt, hanem végrehajtó bizottsági tagokat is választottak. A megüresedő hét helyre tizenkét jelentkező volt, köztük a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke Csányi Sándor, aki a kora délutáni voksoláson megkapta a bizalmat.

"Köszönöm a bizalmat és a támogatást. Büszke vagyok, hogy a csapattársatok lehetek, büszke, hogy ismét kapitánynak választottatok – és alig várom, hogy újabb kihívásokat találjak a következő négy évben. Számíthatok rátok, ti pedig számíthattok rám." - így szólalt fel az újra megválasztott elnök Michael Platini.

Megválasztása után Csányi Sándor az mlsz.hu-nak nyilatkozott röviden - "Az, hogy ötvennégyből negyvenkét ország jelöltje szavazott számomra bizalmat, hatalmas megtiszteltetés és óriási öröm egyben. A mostani siker számomra azt is bizonyítja, hogy az európai futball irányítói átlátják, és elismerik azt a folyamatot, melyet a szövetség 2010-ben elindított, s amelynek kulcsa a labdarúgás hátországának, kiemelten is a mostanra 120 ezer gyereket megmozgató OTP Bank Bozsik-program fémjelezte utánpótlásképzésnek a gyors tempójú reformja."

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése