2015. március 24., kedd

Nagy a felfordulás Barcelonában! - súlyos pénzbírság és börtönbüntetés...

Nem csillapodnak a dolgok az FC Barcelona háza táján, a csapat ki van tiltva az átigazolási piacról, s ha ez még nem lenne elég, a spanyol ügyészség Neymar ügyben is nyomoz. A legfrissebb hírek szerint az ügyészség jókora pénzbüntetés kiszabását, illetve a jelenlegi és a korábbi elnök börtönbüntetését kérelmezte.  

Az esetet vizsgáló bíró Pablo Ruz hétfőn bejelentést tett, mely szerint 22 millió eurós pénzbüntetésre kötelezné a katalán klubot (egy sztárjátékos ára), illetve Sanrdo Rosell korábbi elnökre hét, míg utódjára Josep Bartomeura két esztendős börtönbüntetést szabatna ki adócsalás vádja miatt. 

A vádak szerint a katalán klub vezetése 2013 nyarán Neymar leigazolásakor summantott, 57 millió eurós vételárról tett közleményt, s ezután fizetett adót, holott a hivatalos üzlet 83,3 millió eurót kóstálhatott az érintett klubok között. Ennek tükrében 2,8 millió euróval lett rövidebb az adócekk. A fentebb említett pénzbírság hatalmas, az ügyészség ezt a hamis könyveléssel indokolta.

Az ügyet az egyik klubtag, nevezetesen Jordi Cases buktatta ki, hűtlen kezelés vádjával megilletve az akkori elnököt Sandro Rosellt. 

Nagyon úgy fest tehát, hogy újfent elnökváltásra kerülhet sor a katalán klubnál, melynek teljesítménye eddig nem sínylette meg a háttérben zajló dolgokat. Nyáron előrehozott elnökválasztás lesz, itt az ideje az átvilágításnak és a dolgok rendberakásának. Az egyik jelölt a korábbi sikerkovács Joan Laporta lehet...

Az ügyben nemsokára újabb fejlemények várhatóak, míg hangsúlyozandó, hogy a játékos Neymar nem érintett az ügyben, a csalást a zöld asztalnál a "nagykutyák" követték el. Amennyiben tényleg elkövették és a vádak helytállnak...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése