2015. december 17., csütörtök

Német Kupa: Hatalmas Kiel blama hazai pályán

Hatalmas meglepetésre kiesett a Kiel a Német Kupából, avagy a Flensburg hathatós választ adott riválisának a legutóbbi BL-ben elszenvedett vereségért.

Kiel - Flensburg 27-34 (15-18)
Kiel: Duvnjak 7, Vujin 5, Ekberg 5, Dissinger 2, Klein 2, R. Toft Hansen 2, Canellas Reixach 1, Dahmke 1, Anic 1, Weinhold 1
Flensburg: Glandorf 9, Svan 9, Lauge Schmidt 6, Eggert 5, Mahe 3, H. Toft Hansen 2

A Bundesliga második, illetve harmadik helyezettje csapott össze ezen a kupapárharcon. A találkozó favoritja a hazai pályán játszó német kirakatcsapat a Kiel volt, ám itt egy újabb bizonyíték, hogy a számok azok csak számok, a papírformát pedig ki lehet dobni a kukába, a mérkőzések a pályán dőlnek el. A Flensburg nagy estélye volt a mai, jöhet az elődöntő a címvédő számára.

Hazai szempontból igen rosszul kezdődött a mérkőzés, ugyanis Vujinék beragadtak, a Flensburg pedig előbb kettő, majd három gólos előnyre tett szert, ezzel megalapozva a találkozó alaphangját. Noha a 12. minutumban sikerül egalizálni, s 6-6 állt az eredményjelzőn, az állást nem tudták megfordítani Vujinék, megrázta magát a vendég együttes, mely Glandorf  és Svan vezérletével újra megteremtette a három gólos előnyt. Még erre is volt válasza a Kielnek, Duvnjak vezérletével sikerült újra egalizálni, a 22. percben 12-12 mutatott az eredményjelző. A félidő aztán végül a címvédő vezetését hozta, Mahe gólja után harsant a duda (15-18).

A fordulást követően nem engedte közelebb ellenfelét a Flensburg, sőt, előbb négyre, majd ötre növelte előnyét, ez pedig a 36. percben már igen komoly differenciának számított, s Lauge Schmidt és társai formáját látva igen nagy hullámvölgy kellett volna ahhoz, hogy a Kiel újra meccsbe jöjjön, Ez nem is következett be, közte kettőre még visszajöttek Ekbergék, ám közelebb nem sikerült férkőzni. A mérkőzés vége a vendégek örömjátékát hozta, végül hét gólos különbség alakult ki a csapatok között. Hazai részről Duvnjak volt a legeredményesebb 7 találattal, míg vendég részről Glandorf és Svan is extraklasszis teljesítményt nyújtva egyaránt kilenc gólig jutott.

A negyeddöntő további párharcai:
Bergischer - Minden
Rhein-Neckar - Melsungen
Magdeburg - Göppingen

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése