2015. október 26., hétfő

Másodvirágzását éli Van Nistelrooy egykori éktársa

Ki ne emlékezne a Manchester United és a holland nemzeti csapat egykori gólgyárosára, a három esztendeje e visszavonuló klasszisra Ruud van Nistelroyra. Az egykori ikon válogatott béli éktársa Dirk Kuyt a mai napig aktív labdarúgó. Az ex-liverpooli He-Man sokak szemében már kiégett, idei produktumával azonban jelzi, a pálcát még ne törjék meg a feje felett, még pár gól van a tarsolyában.

Egy kis történelem
Dirk Kuyt karrierje az Utrech csapatában indult, itt vált profi labdarúgóvá, s ahogyan az lenni szokott, a jó produktum gyanánt lecsapott rá Hollandia egyik élklubja, jelen esetben a Feyenoord, ahol nemzetközi hírnévre tett szert, s a történetnek egy liverpooli szerződés lett a vége. Ki ne emlékezne a Bellamy-Kuyt csatár kettősre, legendás pillanatokra az Anfield gyepéről. Az idő azonban pereg, s a tudás, illetve a lendület kopik, a fiatalok kopogtatnak az ajtón, azonban általában beigazolódik, hogy jó az öreg a háznál. Az elmúlt években Liverpool után Kuyt kelet felé vette az irányt, s a Fenerbahce történetébe írta be nevét, míg nem a nyár folyamán úgy döntött, ideje hazatérni egykori sikeri  színhelyére Rotterdamban. 

A jelen krónikája
A visszatérés ezidáig több mint tökéletes, a 35 esztendős csatár legutóbbi két bajnoki mérkőzésén egyaránt mesterhármasig  jutott, összességében pedig tíz bajnokin tízszer rezgette meg az ellenfelek kapuját. A holland kupában sem tétlenkedett, egy meccs két gól a mérlege. Múlt héten a Heerenveen, most vasárnap pedig az AZ Alkmaar védői nem bírtak vele, hamar a Feyenoord szurkolók kedvencévé vált, avagy igazából el sem felejtették őt. Ilyen jó szezonrajtra azonban aligha számított bárki, Kuyt jelenleg vezeti a holland élvonal góllövőlistáját, a Feyenoord pedig holtversenyben annyi pontot gyűjtött ezidáig, mint az éllovas Ajax. A két klub egyébként a héten a kupában megmérettetik, fantasztikus derbire van kilátás.

Dirk Kuyt karrierje a számok nyelvén:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése