2015. október 26., hétfő

Derby de Lisboa: Hatalmas Benfica zakó hazai pályán!

Pikáns városi derbi, melyre az egész világ felkapja a fejét, avagy Derby de Lisboa a Benfica és a Sporting CP ősi csatája, melyből ezúttal utóbbi jött ki jobban. A zöld-fehér együttes kegyetlen és roppant hatékony helyzetkihasználást bemutatva idegeben a Luzi Stadion közönsége előtt döngölte földbe legnagyobb riválisát. 

Benfica - Sporting CP 0-3 (0-3)
Helyszín: Lisszabon, Luzi Stadion: 63054 néző; Vezette: C. Xistra
Gólszerzők: - ill. Gutierrez (9.), Slimani (21.), Ruiz (36.)
Sárga: Guedas (2.), Samaris (40.), Gaitan (43.), Fejsa (47.), Jonas (50.), Mitroglou (83.) ill. Slimani (43.), Ruiz (44.), Carvalho (50.)
Kiállítás: - ill. -

Benfica: Cesar - Sílvio, Luisao, Jardel, Eliseu (Fejsa 46. [Pizzi 67.]) - Guedes (Mitroglou 77.), Samaris, Almeida, Gaitan - Jonas, Jimenez. Vezetőedző: Rui Vitória

Sporting: Patricio - Jefferson, Naldo, Oliveira, Pereira - Ruiz, Silva (Aquilani 78.), Carvalho, Mario - Slimani (Martins 86.), Gutierrez. Vezetőedző: Jorge Jesus

Közelítenek a felek a 300. egymás elleni tétmérkőzéshez, a mai volt a sorban a 296. összecsapás, s fontos kiemelni, hogy nem a Sporting számított a találkozó esélyesének. Rui Vitória tanítványai azonban roppant hatékony helyzetkihasználást mutattak be. Fantasztikus hangulat, 63000 néző, majd pedig tíz perc elteltével néma csend lett úrrá a Luzi stadionban, Gutierrez  ugyanis vezetést szerzett a vendégeknek, egy jó kiugratás végén Cesar nem ért oda, vagyis beleért kézzel a labdába, ám az a támadó előtt maradt és a kapuba lőtt. Gyakorlatilag bő fél óra alatt lerendezte a meccset a Sporting, a 21. minutumban Slimani fejét találta meg egy remek beadás, az algériai remekül irányította a játékszert, s 13 méterről bólintott a bal alsó sarokba. A végeredményt Ruiz alakította ki a 36. percben, miután egy távoli löket után a kipattanó meglehetősen üresen találta, s Cesar másodjára már nem tudott védeni. Nem volt ekkora különbség a csapatok között, a vendégek szimplán sokkalta jobban használták ki az adódó lehetőséget.

Ami a Derby de Lisboa örökmérleget illeti a mai meccset is beleszámolva:
Benfica győzelem: 128
Döntetlen: 61
Sporting győzelem: 107
Benfica gól: 501
Sporting gól: 459
Összes meccs: 296

A 8. forduló másik rangadóján:
FC Porto - Braga 0-0

Ez a gól nélküli döntetlen azt eredményezi, hogy a Sporting CP 20 ponttal átvette a vezetést a tabella élén, a Porto 18 egységgel második, míg a dobogó harmadik fokán a Rio Ave található. A negyedik pozícióban van a Braga, a Benfica pedig egészen elsüllyedt, s jelenleg csak nyolcadik, igaz egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál, ám a 12 pont és az eddig zsebre tett három vereség sokat sugall.  

Íme a góllövőlista élmezőnye:
1. Jonas (Benfica) - 7 gól
2. Slimani (Sporting) - 6 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése