2015. augusztus 12., szerda

Pedro a specialista!

Egy hosszabb gondolatvételű cikket már leközöltünk Pedroról, aki kedden este eldöntötte az UEFA Szuperkupa sorsát (Barcelona-Sevilla 5-4). Figyelemre méltó adatok következnek, avagy a spanyol csatár igazi döntőspecialista. 

A 28 esztendős Pedro, a fontos gólok embere, egy igazi specialista, akire a jelenkori edzője bármikor számíthat. Türelmes, nem egy sértődékeny alkat, tele motivációval és akarattal. Egy igazi harcos, aki soha nem hátrál meg. Összegyűjtöttük klubkarrierjének legfontosabb megmozdulásait, döntő találatait, hat fináléban is betalált már Pedro...!

1. A sor 2009 augusztus 16-án kezdődik, a spanyol Szuperkupa odavágóján szerzett győztes gólt Pedro a 68. percben, mely akkor 2-1-es győzelmet ért a Bilbao otthonában.

2.  A sor 2009 augusztus 28-án  folytatódik, UEFA Szuperkupa mérkőzést játszott a Bajnokok Ligája győztes FC Barcelona az UEFA Kupát elhódító Shakhtar Donetsk ellenében. A rendes játékidő nem hozott gólt, s már mindenki a büntetőkre készült, amikor Pedro a 115. percben eldöntötte a meccset.

3. Még mindig 2009, azon belül pedig december, a bajnokok Ligája győztes FC Barcelona felült a világ trónjára! A klubvilágbajnoki döntőben a katalánok ellenfele a Libertadores-kupa győztes Estudiantes volt. Az argentinok a 37. perctől egészen a 89. minutumig vezettek, ekkor azonban jött Pedro, és hosszabbításra mentette a finálét, melyet Messi góljával megnyertek.

4. A dátum 2011 május 28., a helyszín London, Wembley, az ellenfél pedig a Manchester United a Bajnokok Ligája fináléjában. A katalánok 3-1-es sikerrel hódították el a trófeát, a gólok sorát Pedro nyitotta meg a 27. percben!

5. A sorból a Copa del Rey sem maradhat ki, 2012 május 25-én az FC Barcelona ellenfele csakúgy mint tavaly az Athletic Bilbao volt. A finálé könnyed 3-0-ás katalán sikert hozott, Pedro pedig egy duplával vette ki a részét a sikerből.

6. Az események margóján pedig a keddi finálé, a Sevilla elleni UEFA Szuperkupa mérkőzés (5-4) és a hosszabbításban (115.perc) döntő találat.

Van-e pontosabb keretes történet, avagy katalán színekben ezidáig második és utolsó döntő találatát is az UEFA Szuperkupában jegyezte Pedro, a mérkőzés hosszabbításában. Mindkét találat győzelmet ért, s egyaránt a 115. percben született...! A keret pedig akkor lehet teljes, ha a spanyol Szuperkupában is betalál.

S, hogy lesz-e még katalán mezben döntőben jegyzett gólja!? Erre jelenleg nem tudunk választ adni, ahogyan arra sem, hogy marad-e az FC Barcelona játékosa. Egy biztos, 14-én és 17.én a jön a spanyol Szuperkupa odavágója, illetve visszavágója...!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése