2015. augusztus 19., szerda

BL-selejtező: Új csillag születik Manchesterben! - eredmények

A nem bajnoki ágon is megkezdődtek a Bajnokok Ligája rájátszásbéli találkozói. A keddi játéknapot követően, olyat gy visszavágó előtt sem mondhatunk, hogy formalitás, ám tény, hogy a Manchester United nagyon közel került a visszatéréshez. Előnyben a Lazio és a Sporting, a csapatok készülhetnek a visszavágóra.  

NEM BAJNOKI ÁG

Manchester United - Club Brugge 3-1 (2-1)
G: Depay (13., 43.), Fellaini (90+4.) ill. Carrick (8.-öngól)
Kiállítás: - ill. Mechele (80.)

Pocsékul kezdte a mérkőzést a Manchester United, egy szerencsétlen labdaérintés következtében Carrick a saját hálójába juttatta a labdát, ezzel alaphangot adva a párharcnak. Ez volt a belgák első és utolsó kapura lövése, illetve kísérletből sem jegyezhettünk fel többet. Ez jelzi, a mérkőzés egyoldalúságát, ám közel sem tudott akkora nyomást kialakítani a United, olyan döcögősnek, komótosnak tetszett a játék. Új csillag születik Manchesterben, ehhez kétség nem férhet, Depay roppant magabiztos, árad belőle a bizonyítási vágy, s érzi, hogy mekkora lehetőség kapujában áll. Odafér a szabadrúgásokhoz, s már most tisztelet övezi. AZ első játékrészben két élményszámba menő gólt helyezett el a Brudde kapujába, s mesterhármast is elérhetett volna, ha Rooney remek lekészítését követően a második félidőben pontosabb, ajtó ablak helyzetben lőtt csúnyán fölé. Jól szerepeltek a Vörös Ördögök fiatal játékosai, Shaw és Januzaj is kitett magáért, arról pedig, hogy a visszavágó ne legyen annyira izgulós, Fellaini gólja tett a hosszabbítás legvégén. A gólpaszt pedig Depay jegyezte, kétségtelen, a meccs embere a fiatal holland támadó volt. A mérkőzést a belgák tíz emberrel fejezték be, Mechele tíz perccel a rendes játékidő vége előtt szállt ki.

Lazio - Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)
G: Keita (77.) ill. -

Roppant kiegyenlített, mérkőzést játszott egymással a Serie A és a Bundesliga két érdekeltje, mejből végül egy paraszthajszálnyival a hazai csapat jött ki jobban. Aztán a visszavágón majd kiderül, mit is ér az a paraszthajszál, avagy a 77. minutumban Keita vette be Leno hálóját. Sokat nyomhat a latba a végelszámolásnál, hogy a Leverkusen nem lőtt idegenben gólt, nehéz visszavágóra készülhet a Lazio, de ezzel minden bizonnyal a meccset megelőzően is tisztában voltak az olaszok.

Sporting CP - CSZKA Moszkva 2-1 (1-1)
G: Gutierrez (12.), Slimani (82.) ill. Doumbia (40.)

Az a bizonyos idegenben lőtt gól még nagyon sokat érhet, ám könnyen lehet, hogy a gólszerző Doumbia volt az, aki megpecsételte a moszkvaiak sorsát, ugyanis a csatár a 27. percbn büntetőt hibázott, ez pedig a végelszámolásban sokat érhet. A találkozón egyébként igen megyőző mezőnyfölényt ttudhatott magáénak a portugál csapat, mely Gutierrez és Slimani találatával megnyerte az odavágót. Folytatás egy hét múlva Moszkvában. 

A nem bajnoki további párharcai:
Szerda 20:45 Rapid Wien - Shakhtar Donetsk (Sport 2)
Szerda 20:45 Valencia - AS Monaco (M4 Sport)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése