2015. augusztus 19., szerda

BL-selejtező: Hatalmas lehetőség kapujában - eredmények

Kedden este megkezdődtek a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának rájátszásbéli mérkőzései, az utolsó lépcsőfok a főtábla előtt. A bajnoki ágon a Videotont búcsúztató BATE előnyt szerzett hazai pályán, míg hatalmas lehetőség kapujába került az FC Astana, avagy kazah klubcsapat a csoportkör küszöbén. 

FC Astana - APOEL1-0 (1-0)
G: Dzholchiev (14.) ill. -

Kassai Viktor vezette a kazah bajnok Astana és a ciprusi APOEL Bajnokok Ligája mérkőzését. Ez itt már a rájátszás, az odavágót követően a visszavágó az utolsó lépcsőfok a főtábla, egy halom pénz és hat újabb mérkőzés felé. Bizonyára sokan nem fogadtak volna arra, hogy kazah klubcsapat ennek a kapujába érkezhet, most azonban tényként kezelhetjük, ugyanis Dzholchiev gólja volt kedd este az egyetlen, ezzel pedig az odavágó megnyerte az Astana. Fontos, hogy az APOEL nem rendelkezik idegenben lőtt góllal. Egy roppant jó, kőkemény visszavágóra van kilátás. Ezen a meccsen is uralta a játékot mezőnyben a ciprusi csapat, ám a kapu előtt még annyi veszélyt sem tudott kialakítani, mint vendéglátója.

BATE - Partizan Belgrad 1-0 (0-0)
G: Gordejchuk (75.) ill. -

Folytatta apró léptű menetelését a Videotont is búcsúztató BATE Boriszov. A fehérorosz bajnok a szezont pazar formában kezdő Partizant fogadta, ám a szerbek sorsa az első játékrész ráadásában megpecsételődött, Jetovic megkapta második sárgáját, s ő már nem térhetett vissza a társakkal a gyepre a szünetet követően. Ha fel nem is billent a pálya, de érződött a létszám béli különbség, a vendégek a 75. percben kapituláltak, Gordejchuk  lett a hazaiak hőse. Pokoli visszavágó vár a fehérorosz bajnokra, az atmoszférára nem lehet készülni, Belgrádban ők fognak emberhátrányban játszani, már a kezdéstől.

A bajnoki ág további párharcai:
Szerda 20:45 Basel - Maccabi Tel-Aviv
Szerda 20:45 Celtic  - Malmö (Sport 1)
Szerda 20:45 Skenderbeu - Dinamo Zagreb

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése