2015. június 18., csütörtök

Szlovák válogatott támadót igazolt a Fradi - hivatalos

A Ferencvárosi Torna Club hivatalos honlapján jelentette be, hogy mindenben megállapodtak az 53-szoros szlovák támadó középpályással Stanislav Sestákkal. A 32 esztendős labdarúgó az Európa Liga selejtező készülő fővárosi klub harmadik nyári erősítése. 

Az FTC nem titkolja szándékait, idén bajnoki aranyra tör, s emellett a nemzetközi kupaporondon is szeretne a csoportkörig eljutni. A keretet ezidáig sikerült egybetartani, igaz Dibusz Dénes iránt nagy az érdeklődés Berlinből, ám jelenleg még a Fradi játékosa és a klub ragaszkodik is hozzá. 

Cristian Ramírez megvasalása fantasztikus hírnek számított a klub háza táján, míg hosszú idő után az Omonia Nicosia fedélzetét elhagyva hazatért Leandro de Almeida is.

Stanislav Sesták szerződése a VfL Bochum labdarúgócsapatával lejárt, a felek nem hosszabbítottak, így csak a játékossal kellett megegyeznie a Fradinak. Ami a mögöttünk álló szezont illeti, Sesták jól szerepelt a német másodosztályban 27 mérkőzésen 9 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Karrierje során a Bochum játékosaként a Bundesligában is rugdosta a gólokat, míg Törökországban az Ankaragücü és a Bursaspor játékosa volt. Első profi klubja a szlovák Zilina volt. A szlovák válogatottban ezidáig 53 alkalommal lépett pályára, s 13 gól fűződik a nevéhez, egy ízben pedig 2008-ban a magyar válogatott hálójába is betalált.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése