2015. június 18., csütörtök

Copa America: Brazil vereség, Neymar piros

Izgalmasan alakulnak a dolgok a 'C' jelű kvartettben, avagy a brazilok vereségét követően az is előfordulhat, hogy mind a négy együttesnek három pontja lesz. Kolumbia nem csupán legyőzte, de le is játszotta a pályáról a brazil csapatot, avagy azt sem mondhatjuk, hogy az eredmény érdemtelen. Továbbá vezérét vesztette a Selecao, ki tudja, hogy mi lesz Neymar sorsa a továbbiakban...! 

Brazília - Kolumbia 0-1 (0-1)
Helyszín: Estadio Monumental David Arellano; Vezette: Enrique Osses
Gólszerzők: - ill. Murillo (36.)
Sárga: Fernandinho (33.), Firmino (41.), Neymar (45.) ill. Gutierrez (20.)
Kiállítás: Neymar (90+6.) ill. Bacca (90+6.)

Beazília: Jefferson - Dani Alves, Miranda, Thiago Silva, Filipe Luis - Elias (Tardelli 76.), Fernandinho, Willan (Costa 69.), Fred (Coutinho 46.), Neymar - Firmino. Kapitány: Dunga

Kolumbia: Ospina - Armero, Murillo, Zapata, Zuniga - James Rodriguez, Valencia (Mejia 80.), Sanchez, Cuadrado - Falcao (Ibarbo 69.), Gutierrez (Bacca 76.). Kapitány: Pekerman

Puhatolózóan kezdtek a felek, mezőnyben csordogált a labda sok pontatlansággal és kósza kísérletekkel fűszerezve. Noha a labda a braziloknál volt többet, a kolumbiai retesz roppant magabiztos volt, míg a túloldalon bizony sokkalta lazább volt a szerkezet, Pekerman fiai sokkalta könnyebben értek oda Jefferson kapujáig. A pontosság már más tészta...! Az első valamirevaló lehetőségre 31 percet kellett várni, ekkor Carlos Sanchez lövése haladt volna a háló felé, ám egy blokkoló védő sarokrúgásra mentett. A 36. percben már nem volt blokkoló test, vagy éppen láb, egy szöglet utáni keveredésből a kolumbiaiak jöttek ki jobban, s a felhúzódó középső védő Murillo első gólját szerezte válogatott színekben, a láberdőben utat talált lapos lövése. (0-1).

Könnyedén 0-2 alhatott volna a 39. minutumban az eredményjelzőn, ez eddig nem a brazil védőkön és nem is a kapuvédőn Jeffersonon múlott, nemes egyszerűséggel Falcao nem talált fejjel kaput tizenegy méterről. Az első játékrész záró akkordja a mérkőzés tán legvitatottabb szituációja volt, mely Neymar részéről teljesen kiverte a biztosítékot. Egy Beívelt labdát fejelt kapura, úgy, hogy védője közben stoplisa orrával elérte az arcát igen magasan. A labdát Ospina fogta, a kipattanó pedig Neymar kezéhez ért. A játékvezető érdekes döntést hozott, esetleges büntető helyett, a Barca üdvöskéjének adott sárgát.

A fordulást követően aztán a cseréké volt a főszerep, jöttek és mentek a játékosok a kispadról a pályára és fordítva, miközben a labda elég eseménytelenül csordogált a mezőnyben. A brazilok átütőereje ezen az estén támadásban sehol sem volt a megszokotthoz, Kolumbia megfojtotta őket. Az 51. percben Cuadrado távoli lökete csak centikkel kerülte el a brail kaput, míg nemsokkal később a túloldalon Firmino mutatott be egy hasonló kivitelezést. A Hoffenheim támadóján kívül brazil nem is került helyzetbe a második játékrészben, a 79. percben fejjel próbálkozott, ám mintha a kapu taszította volna a játékszert. A záró lövés James Rodriquez nevéhez fűződik, ám gól nem lett belőle, s a hármas sípszó után kezdődött egy másik sportág másik meccse, avagy a brazilok nem bírták elviselni a vereséget, a kolumbiaiak pedig felvették a kesztyűt. Végül Neymar és Bacca is pirosat kapott, s hogy mire számíthatnak, azt nemsokára megtudjuk. Vajon megússzák egy meccsel, vagy véget ér számukra a torna!? Neymar egyébként sem játszhatott volna a Venezuela elleni utolsó csoportmeccsen két sárgája miatt, ám így most izgulhatnak a Selecao szurkolói.

A C-csoport állása:
1. Venezuela 3 pont (1:0)
2. Brazília 3 pont (2:2)
3. Kolumbia 3 pont (1:1)
4. Peru 0 pont (1:2)

A folytatásban:
jún. 19. 01:30 Peru - Venezuela

A góllövőlista élmezőnye:
1. Vidal (Chile) - 3 gól
2. Vargas (Chile), Vuoso (Mexikó), Agüero (Argentína) - 2 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése