2015. június 19., péntek

Copa America: Peru győzelmével feje tetejére állt a C-csoport

Amorebieta kiállítása sok volt Venezuela számára! Keresztbeverés alakult ki a 'C' jelű kvartettben, avagy Peru is megszerezte első győzelmét, így mind a négy válogatott három pontot gyűjtött két forduló alatt. A lehetőségek skálája tehát teljesen nyitott egy karikával a  csoportküzdelmek vége előtt. 

Peru - Venezuela 1-0 (0-0)
Helyszín: Estadio Elías Figueroa; Vezette: Raúl Orosco (bolíviai)
Gólszerzők: Pizzaro (72.) ill. -
Sárga: Ballon (35.), Lobaton (37.), Pizzaro (69.) ill. Cichero (88.)
Kiállítás: - ill. Amorebieta (29.)

Peru: Gallese - Advincula, Ascues, Zambrano, J. Vargas - J. Sanchez, Ballon, Lobaton (Y. Reina 46.), Cueva (Hurtado 84.) - Pizzaro (Yotun 89.), Guerrero. Kapitány: Gareca

Venezuela: Baroja - Amorebieta, Tunez, Vizcarrondo, Rosales - Seijas (Miku 82.), Rincon, Guerra, Arango (J. Martinez 73.), R. Vargas (Cichero 38.) - Rondon. Kapitány: Sanvicente

Ha tegnap Paraguay és Jamaika összecsapására azt mondtuk, hogy unalmas és színvonaltalan, akkor mit mondjuk erre a találkozóra!? Jó ütemben kezdtek a felek, ám a játékvezető csúnyán belenyúlt a mérkőzésbe. Amorebieta kiállítása a 29. percben igen erős ítéletnek tűnt, ugyanis a visszarántást követően az ellenfelét átugrani igyekvő játékos ha csak picit is de stoplival elcsípte ellenfele lábát, a peruinak pedig nem is kellett több egy jókora fetrengéshez. Ha fájt, ha nem, szándékosságot felfedezni nem lehet az esetben, így véleményem szerint a játékvezető belenyúlt a meccsbe. Venezuelának a kiállításig két lövési kísérlete volt, a 7. percben Rondon lökete még veszélyesnek is aposztrofálható, ám ezt követően nem hogy kaput nem talált, de lövési kísérletet sem tudott felmutatni Sanvicente csapata. Nem mintha Peru jobban ütötte volna a vasat, igaz mezőnyfölényben játszottak, de kósza kísérleteken kívül sok ordas helyzetet nem jegyezhettünk fel.

A mezőnyfölény és az emberhátrány azonban a második játékrészben góllá érett, avagy még mindig él a szabály, miszerint jó az öreg a háznál. A 72. percben Claudio Pizzaro vette be Baroja kapuját, s mint később kiderült ez a gól három pontot hozott és reményt csalt a perui szurkolók szívébe.

Az utolsó minden eldöntő csoportkörben Peru nemezti csapata Kolumbiával mérkőzik meg, míg a Brazília a továbbjutást Venezuela ellenében harcolhatja ki. Izgalmakban nem lesz hiány, az garantálható. A két nagy kezében még mindig ott van saját sorsa, ám aligha számítottak sokan erre a felállásra a tornát megelőzően.

A C-csoport állása:
1. Peru 3 pont (2:2)
2. Brazília 3 pont (2:2)
3. Venezuela 3 pont (1:1)
4. Kolumbia 3 pont (1:1)

A folytatásban:
jún. 19. 23:00 Mexikó - Ecuador
jún. 20. 01:30 Chile - Bolívia

A góllövőlista élmezőnye:
1. Vidal (Chile) - 3 gól
2. Vargas (Chile), Vuoso (Mexikó), Agüero (Argentína) - 2 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése