2015. június 19., péntek

"Annyit üzennék, hogy mi győzni megyünk Indianapolisba.." - exkluzív interjú

Sallói Dániel a Sporting Kansas City U18-as csapatának házi gólkirálya immáron friss vízummal visszatért az Egyesült Államokba, s karrierjének egyik legfontosabb mérföldkövére készül csapattársaival. Az SKC bejutott a bajnoki rájátszásba, melyet június 23 és 26 között rendeznek. Három ellenfél, három mérkőzés és csak a legjobb juthat tovább, avagy Dani exkluzív interjút adott a FociClub.hu-nak. 

- Csapatod utolsó alapszakasz mérkőzésén nem játszottál, ha jól tudom hazatértél egy rövid látogatásra! Milyen volt hazatérni, újra magyaros ízeket enni?

- Igen, sajnos a vízumom miatt köteles voltam elhagyni az országot, hiszen pont az utolsó meccsünk előtt járt le. Nagyon jó érzés volt hazamenni. Láthattam a családomat, a magyar barátaimmal lehettem és azért jó volt otthon lenni 10 hónap után. Hiányoztak az ételek is és természetesen, hogy Budapesten sétálgassak. Hiába éreztem remekül magam Amerikában, azért otthon lenni mindig más.

- A rájátszásban a New York Red Bulls, a Chicago Fire és a BW Gottschee Academy lesz az ellenfeletek. Menjünk végig egyesével a csapatokon, melyikükről mit lehet tudni? 

- Mindegyik mérkőzés nagyon nehéz lesz. Ezek a legjobb csapatok az országban.

A New York Red Bulls megnyerte a saját bajnokságát. Góllövőjük 16 gólig jutott és már bemutatkozott többször is a Red Bulls második csapatában. Negyedik playoffs pozíciót érték el ami nem kis teljesítmény.

A Chicago Fire ugyanúgy megnyerte a saját bajnokságát. Három-négy utánpótlás válogatott játékossal rendelkeznek. Csatáruk, Ryan Sierakowski 21 gólt lőtt idén.

A BW Gottschee Academy a Red Bulls mögött a 2. helyen végzett. Velük már játszottunk télen Floridában, ahol 2-1 kikaptunk. Akkor nem éreztem őket annyira jónak, szerintem csak nem volt szerencsénk azon a meccsen. Remélem jövőhéten sikerül visszavágnunk.

- A sorsolást és a mezőnyt figyelembe véve milyen erősségű kvartettbe kerültetek? 

- Három MLS csapat van a csoportunkban ami miatt az egyik legerősebb csoportnak igérkezik. Az E csoport tűnik még nagyon erősnek a miénk mellett ahol a Montreal Impact FC, Kendall SC, LA Galaxy, Philadelphia Union játszik majd egymással. Én, személy szerint örülök, hogy ilyen csoportot kaptunk mert neves csapatokkal játszhatunk és minden meccsen bebizonyíthatjuk, hogy mi vagyunk a legjobbak.

- Mi a célkitűzés a csapat részéről és mi lehet a realitás? 

- Természetesen a célkitűzés, hogy továbbjussunk. Csak az első helyezett csapat jut tovább. Mindenkivel egy meccset játszunk tehát szerintem a három meccs alatt 5 pont lehet a realitás de sajnos az valószínűleg nem lenne elég a továbbjutáshoz. Egy vereséggel már kieshetünk, úgyhogy minden meccs döntőnek bizonyul.

- Te vagy a Sporting Kansas City házi gólkirálya, nyilván külön készülnek rád az ellenfelek! Nyilván nem fogják olvasni ezeket a sorokat, de mit üzensz nekik?

- Nagyon jól sikerült ez az évem és tökéletesen szeretném lezárni. Ezen a három meccsen is a maximumot fogom adni, gólokat szeretnék rúgni és csapatként megnyerni a csoportunkat. Annyit üzennék, hogy mi győzni megyünk Indianapolisba és bebizonyítani, hogy nem véletlen vagyunk ott ahol!

A Sporting Kansas City Indianába utazik, s a Grand Park Westfielden küzd majd meg ellenfeleivel.

Ellenfelek/Menetrend:
Június 23. Chicago Fire
Június 24. New York Red Bulls
Június 26. BW Gottschee Academy

A FociClub.hu minden eredményről beszámol majd, és Sallói Dániellel is tartjuk a kapcsolatot, így első kézből kapjuk az élménybeszámolót.

Végezetül pedig íme a rájátszás mezőnye, nyolc csoportban 32 együttes, melyek közül csupán a csoportelsők jutnak majd tovább. A rendszer nem oda-visszavágón alapul, a felek egy-egy mérkőzést játszanak egymással.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése