2015. június 23., kedd

Copa America: Csoportkör a számok nyelvén! - statisztikai körkép

Túl vagyunk a 2015-ös Copa America csoportküzdelmein, 12 együttesből immáron csak 8 reménykedhet a végső győzelemben. Nézzük kicsit a tornát a számok nyelvén, avagy mind csapat, mind pedig egyéni szinten keressük a legeket.

A csapatok összesen 18 mérkőzésen vannak túl, ezek közül hat végződött döntetlenre, s csupán két olyan találkozó volt, mely nem hozott gólt. Apropó gólok, ezidáig 40 alkalommal fogta meg a labda a hálót, avagy a torna gólátlaga 2,22 gól/mérkőzés, mely nem mondható rossznak. A 18 mérkőzésen 393250 néző foglalt helyet a lelátókon, mely 21847 fős átlagnézőszámot jelent. 

A labdabirtoklást tekintve Argentína és Chile kiemelkedik a mezőnyből, nézzük, milyen csapatstatisztikákat hozott a csoportkör.


Ami az egyéni statisztikákat illeti, a góllövőlistát Arturo Vidal vezeti 3 góllal, míg mögötte nyolc labdarúgónak is két találata van, ám közülük már csak négyen vannak versenyben csapatukkal. A torna legagresszívabb játékosa cím jelenleg Neymar kezében van (2 sárga 1 piros), ám Amorebieta, Bacca és Fernandez is kapott pirosat, középső pedig sárgával is rendelkezik, míg Lastra két sárgát gyűjtött. Gólpasszok terén nincsen nagy remeklés 2-2 áll Alderte (mexikói) és Valdivia (chilei) neve mellett. Mérkőzésenként a legtöbb lövéssel Lionel Messi próbálkozott 5,7-es átlag, s ezidáig a teljesítményrátát is a Barca klasszisa vezeti (7,99). Őt követo Alexis Sanchez (7,95) és Murillo (7,87).

A torna álomcsapatát és a negyeddöntő menetrendjéért KATT. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése