2015. március 17., kedd

Edzőváltás a Premier Leagueben

A hétvégi Aston Villa elleni 4-0-ás zakót követően a Sunderland vezetősége úgy döntött, hogy felállítja a kispadról a csapat vezetőedzőjét Gus Poyetet. Sokat az utódra sem kellett várni, holland kézbe került a Fekete Macskák sorsa. 

Gus Poyet 2013 októberében vette át a Sunderland irányítását, tavaly benntartotta a klubot, ám a helyzet az idén sem változott, az első osztályban maradás a tét, a csapat szekere pedig nagyon döcög az utóbbi időben. Legutóbbi öt meccséből egyet sem tudott megnyerni a csapat, ráadásul a QPR és az Aston Villa elleni kiesési rangadón is leszerepeltek (2-0 és 4-0), s a Hull-West Brom trió ellen sem termett egy-egy ponton kívül más. A csapat egy pontra táncol a kiesőzónától, a vezetőség pedig úgy döntött, másnak kell a Premier Leagueben tartani a csapatot. 

Kilenc forduló van vissza, a szezon végén megtudjuk, hogy jó döntést hozott-e a klubvezetés akkor, amikor Poyet munkáját megköszönte, s kinevezte a rutinos holland trénert Dick Advocaatot. A 67 esztendős szaktekintély legutóbb a szerb válogatott szövetségi kapitánya volt, de megfordult már a holland, az orosz és a belga kispadon is. Felsorolni is nehéz lenne karrierje állomásait, klubszinten irányította a PSV, a Zenit, vagy éppen az Alkmaar csapatát is. Feladata "egyszerű" a Fekete Macskák benntartása...

Ősui Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése