2015. március 17., kedd

Dárdai Pál keretet hirdetett - Íme a névsor rutinos visszatérőkkel

Ahogyan az várható volt, Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a Hertha BSC vezetőedzője keretet hirdetett a görögök elleni selejtezőmérkőzésre. Ezúttal sem Gyurcsú, sem pedig Kovács nincs ott a keretben, de még a biztonsági tartalékok között sem. A kapitány a rutinra helyezte a hangsúlyt, így például Hajnal mellett Leandro is visszatérhet. 

"Az őszihez képest némileg nehezebb volt a helyzetünk a kerethirdetéskor, mert jelenleg nem mindenki kap állandó játéklehetőséget klubcsapatában. A stáb mintegy negyven játékost figyel hétről hétre, közülük választottuk ki múlt héten a bő, harmincas keretet, majd a hétvégi fordulót követően jelöltük ki azt a 24 játékost, aki a jövő héten megkezdi a felkészülést Telkiben. Az ellenfél ismeretében több szempontot is figyelembe vettünk a keret kialakításakor, a futballisták formája mellett ezúttal fontosnak tartottuk, hogy elsősorban rutinosabb, illetve nemzetközi tapasztalattal bíró játékosok kapjanak helyet az együttesben. A szűkített keretből kimaradó játékosokra ezúttal biztonsági tartalékként számítunk. Tervünkben szerepelt, hogy megnézzük a Hollandiában játszó Kenneth Otigbát is, személyesen beszéltem vele telefonon, de ő elmondta, hogy inkább a nigériai válogatott meghívására vár. Döntését természetesen tiszteletben tartjuk, sok sikert kívánunk neki további pályafutásához" - olvashatóak Dárdai Pál gondolatai a szövetség hivatalos honlapján.


Íme a 24 fős keret és a biztonsági tartalékok: 
Kapusok: Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Bolton)

Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Juhász Roland (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Krakkó), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Vanczák Vilmos (FC Sion), Kádár Tamás (Lech Poznan), Leandro de Almeida (AC Omonia)

Középpályások: Tőzsér Dániel (Watford), Koman Vladimir (DVTK), Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Simon Krisztián (1860 München), Pintér Ádám (Levadiakos), Hajnal Tamás (Ferencváros), 

Támadók: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gera Zoltán (Ferencváros), Varga Roland (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Győri ETO)

Biztonsági tartalékok: Gulácsi Péter, Szélesi Zoltán, Lang Ádám, Forró Gyula, Varga József, Bartha László, Böde Dániel

A legutóbbi keretből kimaradók névsora: Simon Ádám, Kalmár Zsolt, Kovács István, Gyurcsó Ádám, Poór Patrik

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése