2015. március 3., kedd

Bundesliga: Potyogtak a gólok, formálódott a góllövőlista - Top10

Jól teljesítettek a Bundsliga legjobb gólvágói a mögöttünk álló hétvégén, a tíz legeredményesebb labdarúgó közük hat is a kapuba talált csapata soros bajnokiján. 

Egy fordulóval ezelőtt Arjen Robben személyében új éllovasa lett a góllövőlistának, a holland elmúlt 4 bajnokiján 6 alkalommal volt eredményes, ezzel pedig beérte Meiert, sőt meg is előzte. Hétvégén, pontosabban pénteken a Köln ellen is eredményes tudott lenni, ezzel növelte előnyét egészen szombat estig, akkor a Frankfurt támadója hosszú gólcsendet tört meg, s elmozdult 14 gólról. A Hamburg elleni duplájával a Bayern klasszisának nyomába eredt. A góllövőlista dobogójának harmadik fokán immáron Dost áll, a fantasztikus formában lévő Wolfsburg támadó a Werder Bremen ellen duplázott, ami pedig a tavaszt illeti 6 meccsen 12 gólnál jár az ősz során mindössze 1 találatot jelző labdarúgó.

Lewandowski és Di Santo is eredményes tudott lenni egy-egy ízben, míg Aubameyang a Schalke elleni találatával immáron tíznél tart. Nevéhez fűződik a hétvége gólöröme, melyet Reus oldalán mutatott be Batman és Robin párosának öltözve. A kilenc gólosok ezúttal a BVB ászán kívül nem tudtak eredményesek lenni.

Hét közben nem lesz Bundesliga, a csapatok a Német Kupában bizonyíthatnak. Már aki még talpon van...


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése