2015. február 18., szerda

Serie A: Hétvégén besültek a gólgyárosok! - Íme a góllövőlista

Hétvégén a 23. fordulót rendezték az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A), melynek tíz mérkőzésén 32 találat esett, ez igen góldúsnak mondható. Ennek ellenére a liga legjobb góllövői nem tündököltek, a góllövőlista élmezőnye befagyott. 

A bajnoki tabella első három helyezettje egyaránt pontokat bukott, a Juve és a Roma döntetlent játszott, míg a Napoli a Palermo vendégeként szenvedett vereséget. Dyabala nem tudott eredményes lenni a nápolyiak ellen, csupán gólpasszig jutott, míg vendég részről a szépítő találatot Gabbiadini jegyzete, ezzel ő volt az egyetlen játékos a hétvégén aki a góllövőlista első tíz helyezettje közül eredményes tudott lenni. Ha már a Napolinál vagyunk Callejon és Higuain ezúttal sem tudott gólt jegyezni, a korábbi Real csatár immáron három mérkőzés óta góltalan, játéka pedig több ízben frusztráltnak bizonyult a kihagyott helyzetek révén.

A listát vezető Tevez ezúttal nem játszhatott, míg az Inter négyet gurított, ám Icardi nem volt a gólszerzők között, így nem sikerült beérnie honfitársát. Az AC Milan otthon a San Siroban fagyott le, ahogyan Menez is, míg Di Natale és Quagliarella is "néma" maradt. 

Egyetlen új játékos van a tízes listán, a nyolc gólos Zaza megérkezett a nagy veterán Luca Toni, aki duplázott a Genoa ellen 5-2-re elveszített meccsen.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése