2015. február 18., szerda

Bundesliga: Gyökeres változások a góllövőlista élmezőnyében

Az olasz góllövőlista révén azt írhattuk a hétvégét követően, hogy az élmezőny befagyott, nos a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) éppenséggel fordított a helyzet, kis híján a feje tetejére állt az egy héttel korábbi lista. Összességében 9 mérkőzésen 38 gól esett, ami 4,22-es mérkőzésenkénti gólátlagot jelent, ami elképesztő.  

A listát továbbra is Meier a Frankfurt támadója vezeti, azonban már nincsen egyedül. Robben két góllal jelentkezett a Hamburg elleni bajnokin, melynek következtében beérte az éllovast, míg csapata nyolcig meg sem állt, Thomes Müller és Götre is duplázni tudott. Utóbbi eddig is tagja volt a tízes listának, míg előbbit idén először üdvözölhetjük a legeredményesebb Bundesliga játékosok között. A dobogó harmadik fokán a 10 gólos Di Santo, a Werder argentinja szépen gyűjtögeti a gólokat, hétvégén az Augsburg hálóját vette be. Két olyan tagja van még a listának aki a hétvégén nem tudott eredményes lenni, egyikük Choupo-Motig, míg másikuk az utóbbi fordulókban pazarul szereplő De Bruyne.

A Borussia Dortmund is képviselteti magát a listán, a sárga-feketék legeredményesebb játékosa Aubameyang, ő zárja jelent pillanatban a táblázatot. nem esett még szó a Gyógyszergyáriak gólgyárosáról, Bellarabi egy ízben rezgette meg a hétvégén a soros ellenfél kapuját, míg a forduló legnagyobb szenzációját Dost szolgáltatta. A Wolfsburg játékosa mesternégyessel jelentkezett a Leverkusen  otthonában 5-4-re megnyert mérkőzésen...! Ezzel pedig feljött a listára.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése