2015. február 18., szerda

Leukémiát diagnosztizáltak a világbajnokságon szereplő védőnél

Korunk legszörnyűbb betegségei az élsportolókat, a labdarúgókat sem kímélik, az utóbbi időszakban egyre több rossz hírt kapunk. Rövid időn belül a második  ilyen eset sokkolja a sportvilágot. 

Emlékezhetünk Tito Vilanova, vagy éppen az ifjú Rakaczki Bence küzdelmére, az elveszített harcra, vagy éppen Erik Abidal és Jonás Gutiérrez csodával határos gyógyulására. Másfél héttel korábban Benjamin Köhlernél diagnosztizáltak daganatot, a minap pedig a Wigan Athletic hondurasi labdarúgójánál Juan Carlos Garcia szervezetében bukkantak halálos kórra, leukémiára.

A 34-szeres válogatott védő ott volt a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, most pedig egy manchesteri klinikán ápolják. A Wigan mindent megtesz Carlos gyógyulásáért, önköltségen repülőre ültették, s Angliába utaztatták a labdarúgó Hondurasban élő családját, hogy együtt harcolhassanak a leukémia ellen. 

Az ügyben megszólalt Jonathan Jackson az angol klub vezérigazgatója is - "Ez egy szörnyű dolog a játékos családja számára és mindazoknak, akik kapcsolatban állnak vele, illetve klubunkkal. Azon leszünk, hogy a lehető legjobb ellátásban részesüljön Carlos. Amikor bementem hozzá a kórházba láttam, hogy mennyire optimista. Harcolni fog,  a felesége, valamint a gyermekei miatt túl fog lendülni a betegségen. A klubnál mindenki mielőbbi felépülést kíván neki és biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink is hasonlókban reménykednek." 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése