2015. február 10., kedd

Lezárult a Reus-saga, a Dortmund játékosa döntött! - hivatalos

Heti szinten téma volt a sajtóban Marco Reus dortmundi távozása, sztárklubok hada vadászott a német válogatott középpályásának játékjogára. Hiába, ezt pedig immáron hivatalosan mondhatjuk, ugyanis a Borussia Dortmund bejelentette, egyességre jutottak, Reus meghosszabbította szerződését. 

Sokan anno eladták őt az FC Barcelonának, ám végül az üzletből nem lett semmi, a katalánok periférián kívülre kerültek. Ezt követően robbant a hír, mely szerint 2017-ig érvényes szerződésében van egy kivásárlási záradék, melyet anno nem jól saccoltak meg a BVB illetékesei, tán ők sem gondolták, hogy Reus ilyen szintre lép, ilyen szintet képvisel majd. Ennek tükrében 25 millió euróért bárki kivásárolhatta volna Reus játékjogát, így nem csoda, hogy az érdeklődök közt olyan klubok tűntek fel, mint a Real Madrid, Manchester United, Arsenal, Liverpool négyes, de akár a Bayern Münchent is idesorolhatnánk.

Ami az új kontraktust illeti, 2019 június 30-as dátum áll a felek által immáron aláírt papírokon, s a legfontosabb, hogy nincsen kivásárlási záradék belefoglalva, így Reus a Dortmund kezében van.

"Soha nem hagytuk magunkat befolyásolni a pletykák által, mindvégig jó esélyt láttunk a megegyezésre. Egy egész korszakot meghatározhat Dortmundban, ahogyan Uwe Seeler tette korábban Hamburgban, vagy Steven Gerrard Liverpoolban. Büszkék vagyunk rá, hogy Marco egy ilyen nehéz időszak közepén döntött a hosszabbítás mellett." - mondta a hosszabbítást követően Hans-Joachim Watzke a BVB ügyvezető igazgatója.

Természetesen megszólalt Michael Zorc a sárga-feketék sportigazgatója is - "Reus szinte minden topklubnál meghatározó játékos tudna lenni. Mostani döntésével megmutatta elköteleződését szülővárosa, és szülővárosa csapata iránt. Fontos része a jövőbeli szakmai terveinknek."

Végezetül pedig maga az érintett Marco Reus így kommentálta aláírását - "Örülök a döntésemnek. Dortmund a szülővárosom, és a Borussia a klubom. Remélem, sikeres évek elé nézünk a csapattal és mögötte a szurkolókkal. Sok a tennivalónk, szeretnék benne segíteni."

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése