2015. február 3., kedd

Ilyen lesz az új Haladás-stadion! - 13 milliárdos beruházás

Pár nappal korábban hivatalos sajtótájékoztató keretein belül is bemutatták a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának új multifunkcionális sportkomplexumának látványterveit. A  13 milliárd forintos beruházás idén kezdődik költségvetési forrásból, s 2016 végére fejeződik be a tervek szerint. 

Új 9-10 ezer néző befogadására alkalmas UEFA 4-es besorolású stadion épül Szombathelyen költségvetési forrásból. Az építkezés az idei esztendő végén kezdődhet el, s a tervek szerint 12-13 hónap alatt be is fejeződik, így 2016 végén átadhatják. A stadionhoz kapcsolódik majd egy két kézilabda pályányi területet felölelő fedett sportkomplexum, mely a város többi sportszakosztályát hivatott  szolgálni mind tömegsport, mind pedig utánpótlás szinten. Emellett az épületen belül helyet kaphat a Haladás Múzeum, a parkolási lehetőségeket pedig bővíteni fogják. Ezen tervek kivitelezése 9,6 milliárd forintot emészt fel.

A vezető tervező az a Bordás Péter, aki a debreceni Nagyerdei Stadiont, és az új Hidegkuti Nándor Stadiont is előkészítette.

A fennmaradó 2,5 milliárd forint az Illés Akadémia felújítására, modernizálására fordítandó. A tervezet szerint négy nagyméretű pálya, köztük egy lelátóval és világítással ellátott műfüves gyep kerülhet átadásra. Emellett egy színvonalas 56 kétágyas szobát, tantermeket, tanári szobákat és kiszolgáló helyiségeket tartalmazó épületet szeretnének kivitelezni. A tervek szerint ezen beruházás is 2016 végére készülhet el. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése