2015. február 3., kedd

Aranycipő: Messi egyre közelebb CR7-hez! - Íme a Top10

Tovább dübörög az Aranycipőért folytatott harc, a hétvégén immáron a Bundesliga csapatok is megkezdték a szezon második felét. Az élen továbbra is Cristiano Ronaldo található, ám az eltiltását töltő klasszis ezen a hétvégén is vesztett előnyéből. 

A legnagyobb rivális Lionel Messi csakúgy mint egy héttel korábban ezúttal us eredményes tudott lenni, győztes gólt jegyzett a Villareal ellen, így már 22 gólnál tart, hátránya pedig 6 találatra duzzadt. Emlékezhetünk, tavaly év végén még 12 találat is volt a két világsztár között. Emellett az is kijelenthető, ők ketten nagyon elszakadtak a mezőnytől, a harmadik helyezett szintén eltiltott Diego Costa már 5 gólra van Messitől.

Negyedik helyét továbbra is őrzi a Leicester színeiben eddig eredménytelen Kramaric, míg a hétvégén Lacazetta sem léphetett pályára, így ezúttal ő sem tudta növelni góljainak, pontjainak számát. Hatodik pozícióban továbbra is Neymar, a katalánok brazil játékosa csakúgy mint Messi betalált a Villareal ellen, így némileg zárkózott a dobogó felé, csakúgy mint Jackson Martínez a Porto gólfelelőse. A kolumbiai egy gólt jegyzett csapata öt találatából. Soriano ezzel két pozíciót vesztett, az osztrák élvonal továbbra is szünetel, így esélye sem volt a gólszerzésre a spanyol támadónak.

Immáron kilencedik Eran Zahavi a Maccabi befejezőcsatára, míg a listát Sergio Agüero a Manchester City klasszisa zárja. Ha pedig a felvezetésben említettük a Bundeliga újraindulását, nos a legközelebb a tízhez Meier a Frankfurt csatára áll 26 ponttal, őt követi Robben mindössze 20 egységgel. Hét közben (kedd-szerda) azonban fordulót rendeznek, így könnyen elképzelhető, hogy némi változás áll majd be.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése