2015. január 26., hétfő

Újabb legenda jelentette ne visszavonulását

Keretbe zárta karrierjét, s 36 esztendősen bejelentette visszavonulását az argentin labdarúgás egyik legjelentősebb alakja Juan Román Riquelme. "Szomorú" tél ez a futballszeretők számára, ugyanis Thierry Henry, David Trezeguet és Landon Donovan is szögre akasztotta a stoplist. Hiába, az idő kereken nem áll meg... 

Riquelme meglepő módon az ESPN argentin televíziós csatornának adott interjúban jelentette be a hírt, mely szerint eddig tartott profi pályafutása és nem tovább. A 36 esztendős támadó középpályás az Argentinos Juniorsban kezdte meg karrierjét, s keretbe  zárva ott is fejezte be azt. 

Karrierje egybefonódott a Boca Juniors történetével, itt kezdte meg profi pályafutását és két ciklusban szolgálta a klubot először 1996 és 2002 között, majd 2008 és 2014 között. Három ízben emelhette magadba a Libertadores-kupát, s bajnoki címek sorának volt részese. Európai karrierjét Barcelonában kezdte meg, majd a Villareal játékosaként is maradandót alkotott. Az argentin nemzeti csapat címeres mezét 51-szer ölthette magára. Részt vett a németországi világbajnokságon, míg 2008-ban olimpiát nyert. Egyéni elismerései is lenyűgözőek, hazájában háromszor választották az év labdarúgójának, míg egy ízben Dél-Amerikában is kiérdemelte a legjobbnak járó elismerést.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése