2014. szeptember 27., szombat

Pontot rabolt a Spurs az Emiratesből

Lapokban bővelkedő, feszültségekben izzó városi derbit játszott a Spurs és az Arsenal. A találkozó pontosztozkodást hozott, mely a tabellára tekintve egyik csapatnak sem jött jól, a célkitűzéseket tekintve. Említésre méltó volt a kényszerű cserék száma, Wenger és Pochettino összességében öt ízben volt kénytelen íj jellegű cserét végrehajtani.

Arsenal - Tottenham  1-1 (0-0)
London, Emirates 60000 néző; Vezette: Michael Oliver
Arsenal: Szczesny - Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta (Flamini 28.), Oxlade-Chamberlain, Ramsey (Cazorla 45.), Wilshere (Sanchez 63.), Özil - Welbeck.
Tottenham: Lloris - Rose (Dier 83.), Vertonghen, Kaboul, Naughton - Capoue, Mason, Chadli (Bentaleb 80.), Eriksen (Lennon 62.), Lamela - Adebayor.
Gólszerzők: Oxlade-Chamberlain (74.) ill. Chadli (56.)
Sárga: Oxlade-Chamberlain (12.), Wilshere (22.) ill. Lamela (27.), Chadli (57.), Lennon (69.), Adebayor (69.), Mason (72.)
Kiállítva: - ill. -

Nem barátkoztak a felek, egyből a lecsóba csaptak és bizony tapintani lehetett a levegőben a feszültésget, illetve a tétet is, ugyanis mindkét csapatnak nagy szüksége lett volna a három pontra. A játékvezető Michael Oliver megpróbálta megfogni a mérkőzést, hamar kiosztott három lapot, szigorúsága több kevesebb sikert hozott. Előbb Arteta, majd a félidő végén Ramsey kérte a cserét. Túl sok lehetőséget az első félidőben nem jegyezhettünk fel, Chamberlain kis híján megszerezte a vezetést a 43. percben, azonban Lloris bravúrosan védett.

A második játékrészben aztán rákapcsolt az Arsenal, ennek ellenére mégis a Spurs szerzett vezetést, Lamela passzát Chadli váltotta vezető találatra. Ezt követően Eriksen és Wilshere is a kényszerű csere sorsára jutott, utóbbit Sanchez váltotta, aki ezen az estén nem fért be a kezdőbe, Wenger mester Welbeck számára szavazott bizalmat. Az Arsenal egyre csak fokozta a tempót, kapujához szegezte vendégeket. Mertesacker remek fejesét Lloris még bravúrosan hárította, azonban Chamberlain lövése a 74. percben már a hálóban állt meg. A hazaiak egyenlítő találatánál Chadli hibázott hatalmasat. A játék képét tekintve a kérdés az volt, hogy megszerzi a győzelmet jelentő találatot az Arsenal! Nos a válasz mónem, a Totenham kibekkelte a hosszabbítással egybevett maradék húsz percet. Hiába a 70 százalékos labdabirtoklás, ezt a játékot gólra játsszák, ezen statisztikában pedig egyenlő volt a két csapat. Az Arsenal továbbra is veretlen , ám két győzelme mellé négy döntetlen párosul, míg a Spurs csupán nyolcadik helyen áll.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése