2014. augusztus 25., hétfő

Top10: Íme a nyáron legtöbbet költő klubok listája

Hétfőt írunk, ezzel pedig ráfordultunk a nyári átigazolási időszak hajrájára, ugyanis 31-én éjfélkor bezárulnak a kapuk. Most azonban még izzik a piac, zajlanak a tárgyalások világszerte és a kérők igyekeznek minél több üzletet tető alá hozni. Vajon mozgalmas lesz az utolsó pár nap, lesznek nagy meglepetések, vagy már ellőtték puskaporaikat a nagy csapatok? 

Nos, idővel mindenre válasz kapunk, egy azonban biztos, azt tudjuk, hogy jelen állás szerint mely klubok voltak azok, akik a legtöbbet költekeztek a nyár folyamán. A transfermarkt.de által összeállított top10-es listán található a spanyol pontvadászat tavalyi évadának első három helyezettje és a Premier League élcsapatai. Némi meglepetésre ad okot a Southampton, a sort pedig a Paris Saint-Germain zárja.

A lista valószínűleg jelentősen változni fog. A katalánok még mindig igazolni szeretnének, míg a Manchester United akár az élre is törhet. A Southampton szinte összes értékét eladta, így volt miből vásárolni és új csapatot építeni, míg az újgazdag PSG igen visszafogott volt ezen a nyáron mind idáig. Vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a City és a párizsiak a pénzügyi fair play végett kénytelenek voltak visszavenni. 

Sokan hiányolják az AS Monaco piaci szereplését, ám ami késik, az nem múlik, tőlük akár komoly finisre is számíthatunk.

A transfermarkt.de listája alapján a legtöbbet költő klubok:
1. FC Barcelona 153 millió euró
2. Liverpool 131 millió euró
3. Real Madrid 120 millió euró
4. Atletico Madrid 101 millió euró
5. Chelsea 93 millió euró
6. Manchester United 93 millió euró
7. Arsenal 77 millió euró
8. Manchester City 65 millió euró
9. FC Southampton 58 millió euró
10. Paris Saint-Germain 49,5 millió euró

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése