2014. augusztus 25., hétfő

Atletico Madrid: Simeonét jó időre elmeszelték

Meghozta döntését a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) fegyelmi bizottsága, melynek értelmében Diego Simeone az Atletico Madrid argentin vezetőedzője hosszú ideig kénytelen távol maradni a kispadtól.  

A 44 esztendős szakember a Real Madrid elleni Spanyol Szuperkupa párharc visszavágóján kelt ki magából és "legyintette" meg a negyedik számú játékvezetőt számon kérve rajta, hogy miért nem engedik vissza Juanfrant. A Matracosok kis híján gólt kaptak emiatt, ekkor pedig Simeone gyógyszere elgurult.

A fegyelmi bizottság döntésének értelmében Simeone 8 mérkőzéses eltiltást kapott, így jó ideig nem segítheti csapatát a pálya széléről. A döntés után fellebbezést nyújtott be az Atletico Madrid, ám ha enyhítenek is a büntetésen, akkor sem valószínű, hogy a szakember a Real Madrid elleni három hét múlva esedékes bajnokin ott lehet a padon.

Simeone a mérkőzést követően így nyilatkozott a Marcának - "Ha valaki hibázik, azért fizetnie kell, elismerem a bűnömet. Felesleges újra és újra kielemezni a helyzetet, itt már nem lehet tenni semmit. Az azért mindenképpen érdekes, hogy az előző szezonban az öt lapból, amit kiosztottak nekem, kettőt a Real Madrid ellen, kettőt pedig a Barcelona ellen kaptam. Mindig ellenük, fura..." - hőzöngött az argentin.

Természetesen a büntetésnek anyagi vonzata is van, Simeone az RFEF számlájára 4805 eurót, azaz közel 1,5 millió forintot kell hogy utaljon. 

Amennyiben az ügyben enyhítés nem születik abban az esetben Simeone mester október 26-án a Getafe elleni városi derbin térhet vissza. Ami a kihagyott mérkőzéseket illeti sorrendben: Rayo Vallecano (i), Eibar (o), Real Madrid (i), Celta Vigo (o), Almeria (i), Sevilla (o), Valencia (i) és Espanyol (o) 

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése