2014. augusztus 12., kedd

Manchester United játékossal erősített a Dinamo Zagreb - hivatalos

A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Dinamo Zagreb nagy meglepetésre a Manchester Unitedtől igazolt támadót. A felek kölcsönszerződésben egyeztek meg, ám a horvát egyeduralkodónak opciós joga van a szezon végén. 

A szóban forgó játékos nem más, mint a Vörös Ördögök fiatal chilei válogatott támadója Ángelo Henríquez. A 20 esztendős chilei játékjogáért két évvel korábban 5,5 millió eurót fizetett a manchesteri klub, ám a felnőttek között tétmérkőzésen még nem mutatkozhatott be Henríquez. Kölcsönben szerepelt előbb a Wigan, majd a Real Zaragoza együttesében. A chilei felnőtt válogatottban eddig háromszor léphetett pályára és két ízben kapuba is talált.

A Vörös Ördögök keretében olyan csatárok találhatóak, mint Rooney, Van Perie, Hernandez, vagy éppen Welbeck. Mellettük ötödik számú csatárként nem érdemes kallódni, a fejlődés érdekében adták tehát kölcsön Henríquezt, akire azonban opciós jogot kapott Dinamo Zagreb. A transfermarkt.de egyébként 2,8 millió euróra taksálja az ifjú támadó árát.

"Elégedettséggel tölt el a Dinamóhoz érkezésem, és jó dolgokat szeretnék véghezvinni. Nagy a motivációm, és bizonyítani akarok, hiszem, hogy a Dinamo egy megfelelő klub ehhez. Segíteni szeretnék az együttesnek abban, hogy bejusson az Európa Liga csoportkörébe." - nyilatkozta Henríquez a kölcsönszerződést követően.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése