2014. augusztus 12., kedd

Ibrahimovic példamutató jótékonyságra szánta el magát - egy szívmelengető történet

Mindannyian ismerjük Zlatan Ibrahimovicot, megvan a sajátos stílusa, egy igazi botrányhős és egyben egy kiváló labdarúgó, egy igazi klasszis, akire felnéznek az emberek. Megítélése roppant változatos, van aki szereti és van aki utálja, sokan arrogánsnak tartják, ám egy biztos, a szíve a helyén van, ezt újfent bizonyította.  

Ibrahimovic ugyanis valóra váltotta a svéd értelmi sérült labdarúgó-válogatott tagjainak álmát, a Paris Saint-Germain klasszisának jóvoltából a csapat ott lehet a pénteken kezdődő brazíliai világbajnokságon!

Svédország értelmi sérült labdarúgó-válogatottja kiharcolta a részvétel jogát a világeseményen, ám anyagi okok miatt éppen lemondani készültek a részvételt, amikor jött a mentőöv. A csapat másodedzője Stefan Jonsson felkereste Zlatant és egy mezt kért tőle, melyet árverésre bocsájthatnak és a befolyó összegből kiutazhatna a csapat...

Ibrahimovic erre így reagált - "Mi a bánatot akarsz csinálni egy mezzel? Mennyibe kerül a kiutazás?" 

"Közöltük vele a szükséges összeget és már utalta is a pénzt a bankszámlára" - ezzel lehetővé téve, hogy a csapat részt vegyen a tornán.

A svéd klasszis így nyilatkozott - "A futball mindenkié, függetlenül nemtől és egészségi állapottól. Mi lemaradtunk a vébéről, ami hatalmas csalódás volt. Amikor hallottam erről az ismeretlen csapatról, azt mondtam magamnak, mindent el akarok követni, hogy átélhessék, milyen is egy világbajnokságon képviselni a hazájukat. Nem volt min gondolkodnom!"

Sajnos a magyar csapatnak nem volt magmentője, hiába kvalifikált, nem lesz ott a tornán...

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése