2014. augusztus 4., hétfő

Manchester United: Nemsokára fejek hullanak...

Magyar idő szerint éjjel 2 órakor veszi kezdetét a Bajnokok Kupájának a döntője, a finálé két résztvevője pedig a Manchester United és a Liverpool lesz. A mérkőzést követően elhagyja az Egyesült Államokat a Luis van Gaal vezette manchesteri alakulat. Ezt követően a vezetőedző mindenkivel elbeszélget, nem fog köntörfalazni, s akinek kell kiadja az útilapuját.  
A csapaton már most látszik a változás, szinte mindenütt arról hallani, hogy Van Gaal pillanatok alatt hatott a játékosokra, az új szisztéma, a passzjáték pedig már most visszaköszön. Az amerikai túra során egytől egyig minden játékos lehetőséget kapott, a holland tréner felmérte a kvalitásokat és nemsokára meghozza döntését, ki az akire számít és ki az akinek távoznia kell. Egy biztos, az új szerzemények Luke Saw és Ander Herrera biztonságban vannak, illetve még jó pár játékos, mint például Rooney, Van Persie, vagy éppen Januzaj, ám jó páran aggódhatnak jövőjüket illetően.

Kapus poszton és védelemben nincsen ok a pánikra, sőt a Vörösö Ördögöknek még védőt, védőket kell igazolni, ugyanis Evra, Büttner, Ferdinand és Vidic távozásával jelenleg csupán öt védője van a csapatnak.

Ezzel szemben a középpályán és a támadósorban tömött sorok vannak. A középpályán nem érezheti magát biztonságban Anderson, Fellaini, Kagawa, Nani, Antonia és Young sem. Folyanak a találgatások, hogy vajon kik győzték meg az új vezetőedzőt.

A támadósorban kérdéses Zaha, illetve a fiatal chilei Henríquez sorsa, de Hernandez sem biztos, hogy marad a United kötelékében.

Van Gaal így nyilatkozott - "A felkészülési túra után értékelem a látottakat, minden játékosom lehetőséget kapott, így többet tudok, mint korábban, azonban a futball világában döntéseket kell, hogy hozzak. Mindig meg kell adnod a lehetőséget azoknak, akiknek nincs elég jó kilátása a megfelelő játékidőre, hogy máshol bizonyítson. Előre meg kell mondanod a döntésed, ha augusztus 31-én közölném, az már túl késő lenne, így a döntő után mindenkivel elbeszélgetek."

Íme a Manchester United jelenlegi 27 fős kerete:
Kapusok: David De Gea, Anders Lindegaard, Ben Amos

Védők: Jonny Evans, Chris Smalling, Rafael, Luke Shaw, Phil Jones

Középpályások: Ander Herrera, Anderson, Tom Cleverley, Michael Carrick, Marouane Fellaini, Darren Fletcher, Nick Powell, Adnan Januzaj, Shinji Kagawa, Nani, Luis Antonio Valencia, Ashley Young, Juan Manuel Mata

Támadók: Javier Hernández, Wayne Rooney, Robin van Persie, Danny Welbeck, Wilfried Zaha, Ángelo Henríquez

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése