2014. augusztus 4., hétfő

Wenger őrjöng, teljesen kiakadt

Szomorú jövőképet, csalást, avagy hatalmas turpisságot lát Arsene Wenger az Ágyúsok menedzsere, aki teljesen kiakadt a Frank Lampard ügyön, avagy a Manchester City átigazolási taktikáján. 

Mint ismeretes pár nappal korábban a Manchester City bejelentette, hogy a Chelsea legendája Frank Lampard az elkövetkezendő fél évet a klub kötelékében kölcsönben tölti majd (Többen árulást kiáltottak a Chelsea-vel szemben). Az Arsenal vezetőedzője úgy véli, ha mindenki betartja a  pénzügyi szabályokat és a fair-playt, akkor ez nem történhet meg.  Lampard új csapata a New York City FC ugyanis egy tulajdonban van a Manchester Cityvel.

"Fogalmam sincs, hogy lehet így kijátszani a pénzügyi fair-playre vonatkozó szabályokat. Most úgy látom, hogy majd ezek a Cityk fogják ellátni játékosokkal az anyaegyesületet, a Manchester Cityt. Öt klubot is fel akarnak vásárolni, és bár én nem ismerem elég jól a pénzügyi fair-play szabályait, azt hallottam, hogy 59.4 millió fontért már vettek egy franchise-t az Egyesült Államokban" - hívta fel a figyelmet a francia szakember.

A Manchester City és a Paris Saint-Germain a szezon végén büntetést kapott, komoly pénz kellett fizetnie a pénzügyi fair-play megsértéséért. Az anyagi plafon tehát kötött, megindult a kiskapuk keresése. Ez lehet az első precedens, kíváncsian várjuk, hogy lesz-e lépés az UEFA részéről.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése