2014. június 15., vasárnap

Spanyol gólkirályt igazolt az Athletic Bilbao

Csatárposzton erősített a Bajnokok Ligája indulásra készülő Athletic Bilbao, mely egy igen gólerős támadót szerződtetett mondhatni potom pénzért Borja Viguera személyében. 

A 27 esztendős Sociedad nevelés az utóbbi két szezont a második vonalban szereplő Alaves csapatánál töltötte, teljesítménye pedig több mint meggyőző volt. A 2012/2013-as szezonban a Segunda Division B - 2. csoportjában (harmadosztály) szerepelt a csapat és jutott fel roppant magabiztos teljesítménnyel, a csapat 57 bajnoki találatából 13 szerzett Viguera, míg a kupában is elpotyogtatott pár gólt. Idén aztán a másodosztályban bombaformát mutatott, 42 mérkőzésen 25-ször volt eredményes, mellyel a gólkirályi címet is elhódította és oroszlánrészt vállat abban, hogy az Alaves, ha egy ponttal is, de bennmaradjon a ligában. Ha kicsit a számokban szeretnénk elmerülni, csapata góljainak 44 százalékát szerezte.

A Bilbao és az Alaves mindenben megegyezett, a baszkok 1 millió eurót fizettek a támadóért, aki két év alatt a harmadosztályból a bajnokok Ligája küszöbére küzdötte magát. Természetesen a La Liga nem a másodosztály, a színvonal sokkalta magasabb lesz, kíváncsian várjuk, hogy hány gólt sikerül majd összeszorgoskodnia a 27 esztendős csatárnak.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése