2014. május 29., csütörtök

Íme az Arsenal nyári bevásárlólistája

Napvilágot látott egy lista, mely a hírek szerint Arsene  Wenger nyári átigazolási terveit tartalmazza. A francia szakember főként a középpályán és a támadószekcióban erősítene. Nézzük kik szereplenek a tervezetben. 

A középpályára a nyár talán legnagyobb igazolását jelentené Angel Di María megszerzése, aki így ismételten Özil oldalán játszhatna, ahogyan azt korábban a Real Madridban is tették. Az egészben csupán annyi a bökkenő, hogy Ancelotti ragaszkodik egyik legjobb játékosához, így hallani sem akar a távozásáról. Az út azonban mindig kifürkészhetetlen, így ne tegyük félre ezt az opciót egyenlőre, hiszen állítólag Wenger jókora összeget kap a keret megerősítésére. Mint ismeretes Theo Walcott még mindig harcképtelen, elég nagy törés következett be karrierjében, pótlására pedig megfelelő opció lenne a Fiorentina ásza Juan Cuadrado.

Középpálya:
Angel Di María --> Real Madrid --> piaci ár: 30 millió euró
Juan Cuadrado --> Fiorentina --> piaci ár: 24 millió euró

A csatársor, mellyel Wenger és a szurkolók egyaránt nagyon elégedetlenek! Giroud úgy ahogy termeli a gólokat, ám mellette nincsen megfelelő társ, illetve olyan játékos, aki akár a padról beszállva is megfelelően tudná segíteni a csapatot. Podolski számára ez a Premier League kaland nem annyira jött be és arról lehet hallani, hogy valószínűleg visszaszerződik Németországba, így minimum két támadót szeretne a nyáron szerződtetni Wenger. Rémy már régóta szerepel az opciók között, ahogyan most is, ezzel összeállhatna elöl egy francia csatárduó. A katalánok kiválósága Pedro jól érzi magát klubjában, ám többet szeretne játszani, így távozása nem zárható ki. A minap Morata átigazolásától volt hangos a nemzetközi sportsajtó, a felek állítólag már tárgyalóasztalhoz is ültek, melyben lehet egy két éves visszavásárlási kitétel. Végül pedig Samuel Eto'o, aki összekülönbözött portugál trénerével, így szinte biztosan elhagyja a londoni kékeket.

Támadók:
Samuel Eto'o --> Chelsea --> piaci ár: 9 millió euró
Álvaro Morata --> Real Madrid --> piaci ár: 12 millió euró
Pedro --> FC Barcelona --> piaci ár: 25 millió euró
Locy Rémy --> Newcastle United --> piaci ár: 12 millió euró

Emellett immáron egy biztos távozója is van a csapatnak, Fabianski hét év után hagyja el a klubot és a továbbiakban a Swansea kapuvédője lesz. Így biztosra vehető, hogy kapust is igazol majd az Arsenal. Eddig Kasper Schmeichel és David Marshall neve vetődött fel, az első számú kapuvédő továbbra is Szczesny marad.

Kapusok:
Kasper Schmeichel --> Leicester City --> piaci ár: 3,5 millió euró
David Marshall --> Cardiff City --> piaci ár: 2,5 millió euró

A védelemben továbbra is kérdéses Sagna sorsa, kiszemeltek itt is vannak, Richards, Piszczek és Aurier. A Manchester City védője nagy valószínűséggel mindenképpen távozik, ugyanis csupán epizódszerepet kapott a mögöttünk álló szezonban Pellegrini mestertől. Lukasz Piszczek a Dortmund kiválósága nagy fogás lehet, ám annak ára is lenne, ugyanis piaci ára mellé egy 2017-is szóló kontraktus kapcsolódik. Végül pedig egy kiváló elefántcsontparti tehetség Serge Aurier, aki a Toulouse csapatában rúgja a bőrt. Utóbbi transzferre nagy valószínűséget adnak a szakemberek. 

Védők:
Micah Richards --> Manchester City --> piaci ár: 12 millió euró
Lukasz Piszczek --> Dortmund --> piaci ár: 15 millió euró
Serge Aurier --> Toulouse --> piaci ár: 6,5 millió euró

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése