2014. május 29., csütörtök

FootGolf: Magyar aranyérem Horvátországban

Az Európai FootGoolf Trophy Tour első olaszországi állomását követően nem tértek haza egyből a magyar játékosok, hiszen útba esett Horvátország, ahol Zagreb adott otthont az első hivatalos horvát bajnoki fordulónak, melyen magyar versenyzők is szép számmal megjelentek, igaz eredményeik önmagába a bajnokságba nem számítottak bele.  

A mezőnyhöz csatlakoztak olyanok is, akik Olaszországban nem voltak kint, de déli szomszédunkhoz ellátogattak. A horvát mezőnyben, komoly labdarúgó múlttal rendelkező hazai játékosok is felbukkantak. Hazánkat az Ferencváros Footgolf szakosztálya, a Footgolf Milan, az Első Magyar Footgolf Egyesület, a Hole Hunters is képviselte, na meg pár még egyesület nélküli játékos.

Az első hat helyezett közül négy magyar lett, nevezetesen az Olaszországban másodikként záró Lengyel Béla (69) megnyerte a versenyt. Mögötte két horvát végzett Hrvoje Cale (70) és Antonio Franja (72) személyében, majd ismételten a magyaroké volt a főszerep. Gelencsér Gábor (72) csupán a 9-6-3-1 szabály alapján csúszott le a dobogóról, míg őt követte  két Ferencváros Footgolf játékos Bogár Krisztián (75) és Varga Gábor (75), közöttük is az említett szabály döntött egyenlőség végett. 

Nincsen azonban megállás a Footgolf világ pezsgővé vált, köszönhetően az Európai FootGoolf Trophy Tour megrendezésének, melynek második állomása Hollandiába vezetett. Itt két magyar induló száll majd harcba a világ más pontjáról érkező versenyzőkkel Gelencsér Gábor,(EMFGE) és Varga Gábor (FTC Footgolf) személyében. A három napos verseny igazi gigászi összecsapásnak ígérkezik, összegyűlik a sportág krémje. Játékosok érkeznek a világ számtalan szegletéből: Argentína, Japán, Belgium, Norvégia, Olaszország, Magyarország, Németország, és még sorolhatnánk hosszan a sort).

Természetesen az eredményekről is beszámolunk majd.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése