2014. május 14., szerda

VB 2014: Az ecuadori kapitány egy 24 fős kerettel állt elő

Reinaldo Rueda, az ecuadori labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem teketóriázott és rögtön egy 24 fős keretet hirdetett, így sok szűkíteni valója nem lesz, csupán egy labdarúgó morzsolódik majd le. 

Ahogyan arra számítani lehetett, ott van a keretben a legnagyobb ecuadori név, a Manchester United középpályása Antonio Valencia, ám a többi Dél-amerikai csapattal ellentétben alig található európai légiós a keretben. A Vitesse és a Dinamo Moszkva agy egy-egy játékost, illetve a Fortuna Düssseldorf egy 19 éves ifjú tehetséget Cristian Ramírez személyében. Újoncot is avat Rueda kapitány, élete első meghívóját kapta ugyanis Carlos Gruezo a Stuttgart labdarúgója.

A sok Barcelona felirat senkit ne tévesszen meg a listán, Ecuadorban játszik egy névmása a katalán klubnak. A továbbjutás nem elképzelhetetlen, az ellenfelek között Franciaország, Honduras és Svájc szerepel.

Íme Ecuador 24 fős VB kerete:
Kapusok: Máximo Banguera (Barcelona), Alexander Domínguez (Liga de Quito), Adrián Bone (El Nacional)

Védők: Óscar Bagüí (CS Emelec), Gabriel Achilier (CS Emelec), Frickson Erazo (Flamengo), Walter Ayoví (Pachuca), Jorge Guagua (CS Emelec), Juan Carlos Paredes (Barcelona), Cristian Ramírez (Fortuna Düsseldorf)

Középpályások: Segundo Castillo (al-Hilal), Carlos Gruezo (VfB Stuttgart), Renato Ibarra (Vitesse), Fidel Martínez (Tijuana), Cristian Noboa (Dinamo Moszkva), Pedro Quinónez (CS Emelec), Luis Fernando Saritama (Barcelona), Antonio Valencia (Manchester United)

Támadók: Felipe Caicedo (al-Dzsazira), Jefferson Montero (Monarcas Morelia), Joao Rojas (Cruz Azul), Armando Wila (Universidad Católica), Enner Valencia (Pachuca), Jaime Ayoví (Tijuana)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése