2014. május 14., szerda

VB 2014: Hatalmas nevek maradtak ki az olaszoknál – Íme a bő keret

Az olyan országokban, mint Olaszorszár rendkívül nagy hagyománya van a labdarúgásnak és bizony egy-egy kerethirdetés alkalmával nagy a merítési lehetőség, így nincsen könnyű helyzetben a kapitány, aki ilyenkor egy csapatra való sztárt kényszerül kihagyni, olyan játékosokat, melyek a világ válogatottjainak nagy részében tárt karokkal fogadnának. Cesare Prandelli döntött és 30 fős bő keretet hirdetett, már most sok potyogtak a nagy nevek... 

Fontos és kiemelendő, hogy az egész keretet figyelembe véve csupán három légiós van, mindhárman a Paris Saint-Germain játékosai, a kapuvédő Sirigu és két középpályás Motta és Verratti személyében. Kijelenthető tehát, hogy az olaszok a Serie A-ra alapoznak, hasonlót az oroszoknál láthattunk, náluk mindössze egy légiós van.

A keretet végigfürkészve konstatálhatjuk, hogy ezúttal is egy nagyon erőős és masszív olasz csapatot láthatunk majd, melybe nagy meglepetésre bekerült Cassano, illetve Giuseooe Rossi egyaránt. Ott van a Torino két támadója, a gólkirályi cím fő várományosa Ciro Immobile.

A hangsúlyt most átfektetjük a hiányzókra, a névsor igen csak szép. Biztosan nem áll össze a Balotelli-Stephan El Shaarawy duó, ugyanis utóbbira nem számít a kapitány, ahogyan Pablo Osvaldo sem utazhat Brazíliába. Kimaradt Gilardino, Pazzini és Giaccherini egyaránt, míg az is biztossá vált, hogy Totti nem tér vissza a nemzeti csapatba. Sokak egyik nagy szívfájdalma Luca Toni mellőzése, a veterán olasz klasszis az újonc Verona csapatában rég nem látott jó teljesítményt nyújtott és egy fordulóval a pontvadászat vége előtt második a góllövőlistán. Sokan a keretbe várták a Sassuolo 19 éves csillagát Berardit, aki idn eddig 16 gólig jutott, ám ő is kihagyja ezt a világversenyt, mely élete első felnőtt tornája lehetett volna.

Bombaerős keret ide vagy oda, az ellenfelek sem lesznek gyengék, Uruguay és Anglia nagyon kemény diónak tűnik, míg a sorból kilóg Costa Rica.

Íme Olaszország 30 fős bő VB kerete:
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Salvatore Sirigu (PSG), Mattia Perin (Genoa)

Védők: Giorgio Chiellini (Juventus), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Gabriel Paletta (Parma), Andrea Ranocchia (Inter), Christian Maggio (Napoli), Mattia De Sciglio (Milan), Ignazio Abate (Milan), Matteo Darmian (Torino), Manuel Pasqual (Fiorentina)

Középpályások: Andrea Pirlo (Juventus), Daniele De Rossi (Roma), Riccardo Montolivo (Milan), Claudio Marchisio (Juventus), Thiago Motta (PSG), Marco Verratti (PSG), Antonio Candreva (Lazio), Romulo (Verona), Alberto Aquilani (Fiorentina), Marco Parolo (Parma)

Támadók: Mario Balotelli (Milan), Antonio Cassano (Parma), Giuseppe Rossi (Fiorentina), Alessio Cerci (Torino), Ciro Immobile (Torino), Mattia Destro (Roma), Lorenzo Insigne (Napoli)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése