2014. május 14., szerda

VB 2014: Sztárcsatára nélkül utazik Argentína! - Íme a 30 fős bő keret

Alejandro Sabella az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 30 fős bő keretet, melyet majd leszűkít a június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokságra. Nem kapott helyet a keretben a Juventus sztárcsatára, ám így is kijelenthetjük, hogy a világ legerősebb támadószekciójával utazik a tornára Argentína. 

A legnagyobb kimaradó egyértelműen Carlos Tévez, aki bár a selejtezők alatt sem kapott lehetőséget, a bő kertbe szinte mindenki odavárta, lévén igen jó szezont futott a Serie A-ban, bajnok és kis híján gólkirály lett. Ha végigfürkésszük a neveket, csodálkozásra egy darabig nincs ok, Agüero, Messi, Higuain, Lavezzi, Palacio, ám a végéhez érve ott van Franco Di Santo a Werder Bremen támadója, aki mindössze 23 meccsen 4 gólig jutott a Bundesligában. Összehasonlítás képen Tévez 33 bajnokin 19 gólt és 8 gólpasszt tudhat magáénak.

Szintén a kimaradó "zenészek" között találjuk Estaban Cambiasso és Javier Pastore, az Inter és a PSG játékosának nevét, akik nemhogy a szűkített, de még a bő keretbe sem fértek be. Ott van ellenben például a az olasz élvonaltól búcsúzó Catania középpályása Fabian Rinaudo. Kiemelendő Nicolas Gaitan hiánya, illetve az, hogy a Boca sérült játékosa Gago ott van, igaz felépülése közeleg.

Kétségtelen, hogy argentin így is a világ legjobb támadóalakzatával támadhat, nem lebecsülve a többi országot, de Sabella, ha belenyúl a támadósorába és cserél, hasonló klasszist tud bevetni, ez pedig nem mindegy. Az Argentin válogatott Bosznia és Hercegovina, Nigéria és Irán ellen mérkőzik meg a csoportküzdelmek során.

Íme Argentína 30 fős bő VB kerete:
Kapusok: Sergio Romero (AS Monaco), Mariano Andújar (Catania), Agustín Orion (Boca Juniors)

Védők: Ezequiel Garay (Benfica), Federico Fernández (Napoli ), Pablo Zabaleta (Manchester City), Marcos Rojo (Sporting CP), José María Basanta (Monterrey), Hugo Campagnaro (Internazionale), Nicolás Otamendi (Atlético Mineiro), Martín Demichelis (Manchester City), Gabriel Mercado (River Plate), Lisandro López (Getafe )

Középpályások: Fernando Gago (Boca Juniors), Lucas Biglia (Lazio), Javier Mascherano (Barcelona), Éver Banega (Newell's Old Boys), Ángel Di María (Real Madrid), Maxi Rodríguez (Newell's Old Boys), Ricardo Álvarez (Inter), Augusto Fernández (Celta Vigo), Enzo Pérez (Benfica), José Sosa (Atlético Madrid), Fabian Rinaudo (Catania)

Támadók: Sergio Agüero (Manchester City), Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuaín (Napoli), Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain), Rodrigo Palacio (Inter), Franco Di Santo (Werder Bremen)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése