2014. március 22., szombat

Yaya Toure triplázott, a City ötig meg sem állt

Újabb három ponttal került közelebb a bajnoki címhez a Manchester City labdarúgócsapata, mely szombat délután az Etihad gyeoén múlta felül a Fulham csapatát. A mérkőzés hőse a triplázó Yaya Toure volt, aki ezzel átvette a vezetést a házi góllövőlistán. 

Manchester City - Fulham 5-0 (1-0)
G: Y. Toure (26., 54.- egyaránt büntető, 65.) Fernandinho (84.), Demichelis (88.)
Kiállítva: - ill. Amorebieta (53.)
Egy pillanatig sem forgott veszélyben a Manchester City győzelme, mely Yaya Toure vezérletével kiütéses győzelmet aratott. Az első játékrészben csupán egy gólnak örvendhetett az Etihad, közönsége, az elefántcsontparti büntetőből volt eredményes. A második félidő elején aztán megfogyatkoztak a vendégek Amorebieta szabálytalankodott, ráadásul büntető is járt, melyet ismételten Toure értékesített. A 65. percben aztán ismételten az egykori Barca játékos volt főszerepben, Nasri átadását követően hatalmas bombagólt akasztott a bal felső sarokba.  Ezt követően Pellegrini mester hármat cserélt, jött Navas, Rodwell és Jovetic, majd egy Fernandinho  gól. Az i-re a pontot Demichelis tette fel. az argentin szó szerint belebotlott a labdába, így kialakítva a végeredményt.

Norwich - Sunderland 2-0 (2-0)
G: Snodgrass (20.), Tettey (32.) ill. -
Kiesési rangadót nyert a Norwich, mely első félidőben nyújtott teljesítményének köszönheti a három bajnoki pontot. A félidő felére kanyarodván előbb Snodgrass, majd bő tíz perccel később Tettey tudott eredményes lenni. A második játékrészben fordult a kocka, sokkal többet volt a labda a vendégeknél, ám gólt nem tudtak szerezni. Győzelmével a Norwich eltávolodott a veszélyzónától, míg a Sunderland továbbra is kiesést érő helyentanyázik.

Newcastle United - Crystal Palace 1-0 (0-0)
G: P. Cisse (90+4.) ill. -
A mérkőzés egészét figyelembe véve hatalmas fölényben játszottak a "Szarkák" és bizony a lövések sem hiányoztak, csak az a bizonyos pontosság. A Palace alig-alig jutott el Krul kapujáig, igazán nem jelentettek veszélyt, a kérdés az volt, vajon betudnak-e lőni valamit a Newcastle játékosai, vagy sikerül kihúznia vendégeknek a mérkőzést. Mikor már mindenki letett a győzelemről, jött Cisse és Ben Arfa átadását követően a kapuba juttatta labdát, ezzel otthon tartva a három bajnoki pontot.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése