2014. március 22., szombat

Debrecen győzelem az utolsó pillanatban; Lencse tripla a kövesd ellen

Ha nehezen is, de végül hozta a kötelező győzelmet a bajnoki címre hajtó Videoton és a Debrecen egyaránt, így a jövő heti közös találkozó előtt a felek között nem apadt a pontkülönbség. A Puskás Akadémia magabiztos győzelmet aratott a szintén újonc Mezőkövesd ellen, a mérkőzésen Lencse triplázni tudott. 

Debrecen - Pécs 1-0 (0-0)
G: Tisza (90+4.-büntető) ill. -
Az anyagi gondok ellenére Pécsen nagyon megy a csapatnak a tavasszal, ezt pedig a csapat eredményei jól mutatják. Egészen az utolsó pillanatokig úgy festett, hogy sikerül pontot rabolni Debrecenből is, ám a hosszabbítás tartogatott egy büntetőt a hazaiak számára, melyet a télen érkező Tisza Tibor értékesíteni tudott. 

MTK - Videoton 1-2 (0-0)
G: Torghelle (83.-büntető) ill. Alverez (72.), Nildo (74.)
Szoros és kiegyenlített mérkőzést játszott a két csapat, az első félidőben egy Torghelle kapufát jegyezhettünk fel, illetve tudatosult bennünk, hogy a bajnoki címre hajtó fehérvári csapat csupán a félidő végén lőtt először kapura. A második játékrészben aztán egy két perces rövidzárlat megpecsételte az MTK sorsát, előbb Alverez, majd Nildo talált a kapuba. A 83. percben Torghelle büntetőjével visszajött a meccsbe a hazai csapat, ám további gól nem született.

Puskás Akadémia - Mezőkövesd 4-0 (1-0)
G: Lencse (45+1., 68., 87.), Tischler (64.) ill. -
Mondhatnánk úgy is, hogy egy pillanatnyi esélye sem volt a Mezőkövesdnek, mely egészen jól tartotta magát, ám a szünete előtt lélektani szempontból egy igen rossz pillanatban a hosszabbításban került hátrányba, miután Lencse bevette a kaput. A második játékrészben előbb Tischler, majd ismételten Lencse tudott eredményes lenni, ezzel eldöntve a három bajnoki pont sorsát. A végeredményt Lencse állította be, a magyar válogatott támadó mesterhármast szerzett és beérte a góllövőlista elejéne a Nikolic-Simon duót.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése