2014. március 22., szombat

BL: A Dortmund hat kezdőemberét nélkülözi majd a Real ellen

Pénteken a nyoni sorsoláson ismételten összekerült egymással a Dortmund és a Real Madrid a Bajnokok Ligájában, így most a negyeddöntők során ismétlődhet meg a tavalyi elődöntős párharc. Igen ám, de ez a Klopp csapat már nem a tavalyi lesz, előzetesen mindössze négy játékosnak van esélye pályára lépni azok közül, akik tavaly is megtették. Kijelenthetjük, hogy a BVB ezer sebből vérzik! 

Sokan arról beszéltek a sorsolást követően, hogy a Schalke 04 után ismételten a legkönnyebb ellenfelet kapta a Real Madrid a Borussia Dortmund személyében. Nos, ezt mindenki döntse el magában, mi a tényekre hagyatkozunk, utánajártunk és tényleg nagyon nehéz dolga lesz Klopp mesternek összeraknia a csapatot. 

A Real Madrid sokkalta fényesebben csillog, mint tavaly, Ancelotti keze alatt fantasztikus csapat pallérozódik, mely bármire képes lehet. A királyaik részéről három hiányzót könyvelhetünk el tavalyhoz képest, ezúttal biztosan nem lesz a pályán a Napolit erősítő Higuain, illetve a Londonba szerződő Özil. Ami a sérülteket illeti, Khedira és Jesé nem áll majd az olasz tréner rendelkezésére, a többiek jelen álláspont szerint egészségesek.

Dortmundban teljesen más a helyzet, ugyanis Götze az egyetlen játékos, aki nem a BVB játékosa és tavaly ott volt a kezdőben. Azonban Klopp mester hat kezdőemberét kénytelen nélkülözni. A tavaly négyet vágó Lewandowski eltiltás miatt fog hiányozni az első meccsről, míg a védelemből Schmelzer és Subotic is kidőlt. A középpályáról hiányozni fog Bender, Gündogan és Blaszczykowski.

A két csapat tehát teljes mértékben ellenkező előjelekkel készülhet a párharcra. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése