2014. március 4., kedd

Magyar Ligakupa: Kaposváron botlott, de nyolc között a Videoton

Kedden kora délután megkezdődtek a Magyar Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágói. A korai órákban három párharcot rendeztek, melynek végén, három együttes örülhetett a negyeddöntőbe jutást illetően. Ott van a legjobb nyolcban a Videoton, a Pécs, na és a Vasas együttese is.  

Kaposvár - Videoton 1-1 (0-0)
G: Murai (50.) ill. Ze Luis (82.)
Tj: a Videoton 4-1-es összesítéssel

Magabiztos előnnyel utazott a somogyi megyeszékhelyre a Videoton, mely a vártaknak megfelelően igen tartalékos csapattal lépett pályára. Az 50. percben Murai révén vezetést szerzett Selymes Tibos csapata, ám jobban nem tudtak ráijeszteni a fehérvári alakulatra, ezen a nem éppen szurkolóbarát időpontban megrendezésre kerülő meccsen. Jó pár hazai játékos besárgult, keményen védekezett a Rákóczi, mely nem tudta megnyerni a meccset, a 82. percben Ze Luis egyenlített. A Vidi tehát a legjobb nyolcban várhatja ellenfelét, míg a Kaposvár számára maradt az NB I és a rendkívül nehéz küldetés a bennmaradás! 

Puskás Akadémia - Vasas 3-1 (1-1)
G: Tischler (42.), Denkovic (62., 89.) ill. Remili (26.)
Kiállítva: Tischler (82.) ill. -
Tj: a Vasas 3-3-as összesítéssel idegenben lőtt góllal

Igen nehéz helyzetből várta a visszavágót a Puskás Akadémia, mely idegenben rúgott gól nélkül két gólos vereséggel abszolválta a párharc első felvonását. A 26. percben aztán Remili betalált, vezetést szerezve ezzel a Vasas számára, ezzel pedig jelezvén, hogy ha tovább akar jutni a felcsúti csapat már négy gólra lesz szüksége. Nos, az akadémiai gépezet beindult, ám Tischler és Denkovic  révén csak háromig jutott a csapat, mely a 82. percben Tidchler kiállítása révén megfogyatkozott. A második vonalban serénykedő Vasas ezzel ott van a legjobb nyolcban.

Paks - Pécs 1-3 (1-0)
G: Lázok (6.) ill. Peric (59.-büntető, 66., 68.)
Kiállítva: Báló (58.) ill. -
Tj: a Pécs 4-2-es összesítéssel

Lázok  góljával még az elején ráijesztett a pécsi csapatra, ám Báló kiállítása a második félidőben döntőnek bizonyult. A megítélt büntetőt Peric értékesítette, majd első találatára még rákontrázott kétszer, így az egykori kaposvári közönségkedvenc mesterhármassal lőtte tovább csapatát.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése