2014. október 26., vasárnap

Korábbi játékosát hozná vissza a ManUnited

Folyamatos témát szolgáltat a sajtó számára a Manchester United védelmének gyengélkedése, így nem csoda, hogy a csapat trénere Van Gaal a tél folyamán ezen szekció megerősítését várja. A legfrissebb hírek szerint a klub egykori saját nevelésű játékosát csábítaná vissza az Old Traffordra. 

Sokak számára ismeretlenül csenghet  Ryan Shawcross neve, azonban akik jártasak a Premier League világában azok tudják, hogy a Stoke City középső védőjéről van szó. A 27 esztendős labdarúgóért 12 millió eurót sem sajnálna kiadni a United. Piaci értékét tekintve Shawcross 9 milliót ér, ám hosszútávú szerződése van jelenlegi klubjával. A téli átigazolási időszak egyik potenciális célpontja lehet a Vörös Ördögöknek.

Shawcross a Manchester United akadémiáján nevelkedett, 15 esztendősen került a csapathoz. A felnőtt együttes keretének tagja volt több ízben is 2006 és 2008 között, ám mindössze két meccsen kapott epizódszerepet. A 2007-es szezon elején a Royal Antwerpen vette kölcsön, majd a szezon második felét a Stoke szolgálatában töltötte. Teljesítménye olyannyira meggyőző volt, hogy a 2008/2009-es évadot már a Fazekasok játékosaként kezdte meg. Azóta a csapat kulcsemberévé vált, közel 300 tétmérkőzésen lépett pályára. Az angol válogatottban is bemutatkozhatott 2012-ben, ám az máig az volt az első és az utolsó fellépése.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése