2014. október 26., vasárnap

Az utolsó másodpercben mentett pontot Van Perise

Másodperceken múlott az Old Trafford bevétele Jose Mourinho számára, a londoniak örömünnepét Van Persie rontotta el a végjátékban. A Chelsea továbbra is veretlen és magabiztosan vezeti a tabellát, míg a United a szerény nyolcadik pozícióban tanyázik a jövő héten esedékes manchesteri derbi előtt. 

Manchester United - Chelsea 1-1 (0-0)
Old Trafford 75000 béző; Vezette: Phil Dowd
Manchester United: De Gea - Rafael, Smalling, Rojo, Shaw - Blind, Di Maria, Mata (Wilson 67.), Fellaini, Januzaj - Van Persie.
Chelsea: Courtois - Ivanovic, Cahill, Terry, Filipe - Fabregas, Matic, Willan (Zouma 90+3.), Oscar (Mikel 67.), Hazard (Schürrle 90.) - Drogba.
Gólszerzők: Van Persie (90+4.) ill. Drogba (54.)
Sárga: Rafael (12.), Fellaini (77.) ill. Drogba (22.), Matic (39.), Fabregas (50.), Oscar (62.), Ivanovic (65. és 90+4.), Hazard (88.)
Kiállítás: - ill. Ivanovic (90+4.)

Remek iramban kezdtek a csapatok és a színvonal nem esett alá a folytatásban sem. Bár gól nem esett, igen lüktető játékot láthatott a közönség. Egyik oldalon Van Perise, míg a másikon Drogba szerezhetett volna gólt, ám a két klasszis nem tudott túljárni a kapuvédők eszén. Kis híján vezetéssel vonulhatott a United az öltözőbe, azonban Januzaj a 42. minutumban a bal kapufa mellé lőtt. 

A második játékrészben aztán hamar vezetést szerezhettek volna a vendégek, Eden Hazard találta magát ajtó-ablak ziccerben, lövését azonban De Gea bravúrosan hárította. A védést követő szögletet Fabregas csavarta Drogba fejére, az elefántcsontparti mindenkinél magasabbra emelkedett, és megszerezte a vezetést. A vezető találatot követően több ízben is sárgával fűszerezett megmozdulásokat mutatott be a Chelsea védekező szekciója. A 69. percben Ivanovic kis híján megduplázta csapata előnyét, míg a túloldalon Van Persie próbálkozását hárította Courtois. Úgy tűnt, a derbit 1-0-val behúzza a Chelsea, azonban a hosszabbítás még tartogatott meglepetést Mourinho számára. A hosszabbítás negyedik percében előbb Ivanovic mehetett zuhanyozni, majd egy kipattanóra csapott le Van Persie és egalizált. 

Korábbi eredmények:
Burnley - Everton 1-3 (1-2)
G: Ings (20.) ill. Eto'o (4., 85.), Lukaku (29.)

Tottenham - Newcastle 1-2 (1-0)
G: Adebayor (18.) ill. Ameobi (46.), Perez

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése