2014. október 8., szerda

Kizárhatják az FC Barcelonát a spanyol élvonalból

Sajnos politikai kérdéssé vált az FC Barcelona léte, ugyanis Katalónia november 9-én népszavazást tart Spanyolországtól való függetlenedéséről. Amennyiben a tartomány elszakad, abban az esetben az FC Barcelona és az Espanyol a La Ligán kívülre szorul, a profi liga a törvények értelmében kénytelen kizárni a klubot. 

Bár a spanyol állam nem ismeri el és alkotmányellenesnek nevezi a kitűzött referendumot, egyre nagyobb a valószínűsége az elszakadásnak, mely beláthatatlan következményeket hozna az ország labdarúgásában. A profi liga elnöke  Javier Tebas így nyilatkozott az ügy révén - "Amennyiben Katalónia hivatalosan is elfüggetlenedik Spanyolországtól, abban az esetben a Barcelona és az Espanyol sem játszhat a spanyol bajnokságban! A jelenlegi törvények ezt  nem teszik lehetővé: csak egy olyan, Spanyolországtól független állam van, amely csapatokat indíthat a spanyol bajnokságban, ez pedig Andorra. Ahhoz, hogy ezt a törvényt megváltozhassuk, meg kellene várnunk a parlament döntését. Nem tudom elképzelni Spanyolországot Katalónia nélkül, ahogy a bajnokságot sem Barcelona és Messi nélkül. Hatalmas veszteség lenne ez a számunkra!"

Könnyen előfordulhat tehát, hogy eltűnik a palettáról a Real Madrid és az FC Barcelona rivalizál és létrejön egy kacska bajnokság. Bizonyára sokakban felmerül egy gyors törvényváltoztatás, ám ez nem ilyen egyszerű! Ehhez a parlament beleegyezése kellene és kétséges hogy lenne-e megfelelő lobbierő ezen cél támogatásához, illetve kellő kompromisszumkészség.

Október 26-án El Clásico, könnyen előfordulhat, hogy egy időre az utolsó megmérettetése a két csapatnak.

Arrow



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése