2014. október 8., szerda

Bale újabb elismerése

Negyedik alkalommal gyűjtötte be az Év Walesi Játékosa-címet Gareth Bale, a Real Madrid klasszisa. A 25 esztendős labdarúgó ezzel rekorder lett hazájában, megelőzve John Hartson és a legendás Mark Hughest.  

Ezidáig hármas holtverseny volt az élen, most azonban Bale beelőzött. A szélső korábban a Tottenham játékosaként kétszer zsebelte be az elismerést, előbb 2010-beb, majd egy esztendővel később 2011-ben is. Tavaly immáron a Real Madrid játékosaként kapta meg az elismerő címet, melyet idén követett a negyedik.

Kiket hagyott maga mögött? Nos, John Hartson egykoron szerepelt az Arsenal színeiben, legnagyobb sikereit azonban a Celtic csapatánál ért el. A walesi nemzeti csapat címeres mezét 51 alkalommal öltötte magára a most 39 esztendős egykori támadó, aki 2008-ban akasztotta szögre a stoplist. Mark Hughes neve bizonyára ismerősebben cseng, egy igazi legendáról van szó, aki legnagyobb sikereit a Manchester United színeiben érte el, több mint 300 alkalommal öltötte magára a Vörös Ördögök mezét és góljainak száma meghaladja a százat. Emellett volt az FC barcelona, a Bayern München és a Chelsea játékosa is, a walesi nemzeti csapatban 72 alakommal lépett pályára. Jelenleg edzőként dolgozik, korábban irányította a Manchester Cityt, most azonban a Stoke trénere.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése