2014. szeptember 5., péntek

Spanyol fiaskó francia földön

Továbbra sem megy az átalakulóban lévő spanyol válogatottnak, Del Bosque tanítványai a csúfos világbajnoki búcsút követően ezúttal gall földön maradtak alul, úgy, hogy még kaput találó lövése sem tudott felmutatni a La Roja. Az átalakuló, megfiatalodó spanyol csapatban ezúttal egyetlen egy Barca játékos kapott helyet a kezdőben. 

Lüktető mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, nem kímélték egymást a csapatok, ellenben a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 9. percben Benzema került helyzetbe, ám jobb alsóba tartó lövését De Gea olvasta. A félidő hajrájában ismételten a Real Madid gólfelelőse tüzelt, ám a forgatókönyv ezúttal is megegyezett a mérkőzés elején látottakkal. Hiába volt a labda többet a spanyoloknál, lövéseik elkerülték a kaput, igazén nagy gólhelyzetet nem sikerült kialakítani.

A fordulást követően aztán ismételten Karim volt főszerepben, aki remekül mozgott a pályán, ám a gól nem akart összejönni neki, ezúttal les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatát. Az edzők szép lassan megkezdték a cserék sorát, Matuidi pedig a gólszerzés gondolatával barátkozott, ám tizenhatról eleresztett lökete ha kicsivel is de elkerülte a kapufát. A 73. minutumban aztán nyolcvanezer ember tört ki önfeledt örömünnepben, a csereként érkező Rémy ugyanis bevette De Gea kapuját. A pár nappal korábban a Chelseat választó támadó hatalmas gólt akasztott kapásból a kapu jobb felső sarkába. A hajrában aztán David Silva lábában maradt az egyenlítés, a Manchester City kiválósága ha hajszállal is de mellélőtt. Az i-re a pontot Benzema tehette volna fel, ám a hosszabbításban ismételten De Gea nyerte kettejük párharcát. 

Barátságos összecsapás:
Franciaország - Spanyolország 1-0 (0-0)
Párizs, Stade de France 81325 néző; Vezette: Alain Bieri
Franciaország: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra (Digne 68.) - Pogba, Matuidi (Cabaye 68.) - Sissoko (Schneiderlin 78.), Valbuena (Cabella 75.), Griezmann (Remy 59.) - Benzema.
Spanyolország: De Gea - Carvajal, Ramos, San José, Azpilicueta - Busquets (Iturraspe 46.), Cazorla (Isco 78.), Koke, Raúl García (David Silva 58.) - Fábregas (Pedro 68.), Diego Costa (Paco 67.).
Gólszerzők: Remy (74.) ill. -
Sárga: - ill. -
Kiállítás: - ill. -

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése