2014. szeptember 25., csütörtök

Eltilthatják a Messit ellökő védőt! - Íme az ügy részletei

Mint ismeretes az FC Barcelona tegnap pontokat hullajtott a Malaga otthonába, ám a találkozó egy incidens miatt marad emlékezetes, a Weligton-Messi ügy kapcsán. A szövetség vizsgálja az esetet, a tettlegességet elkövető, a kiállítást megúszó védőre pedig eltiltás várhat. 

A találkozó 81. percében Messi az alapvonalnál kevergetett, s fűzött át pár embert, mire összeakadt emberével, aki tisztázott, majd arcon ragadta az argentint és taszajtott rajta egyet. A játékvezető igen határozatlanul sárga kártyával díjazta az esetet, azonban a történet itt nem ért véget.

A veterán brazil védő, aki egyébként az eset után igyekezett elbújni a társak között, az Onda Cero rádiónak elmondta, mi váltotta ki belőle az indulatot - "Torkon ragadtam Messit, mert fattyúnak nevezett!"

Azóta számos fordítás és ócsároló mondat terjeng az interneten, van ahol azt írják, hogy Messi a védő édesanyját vette a szájára. Borzasztó látni, hogy a sajtó miként kezeli az esetet, felfúja és közönséghajhász írásokat hallat, melyek messze állnak a valóságtól, vagy teljes mértékben valótlanok.

Az esettel foglalkozik Spanyolország két legnagyobb sportlapja az AS és a Marca is, természetesen mindkét portál külön álláspontot foglal, ahogyan az lenni szokott. Utóbbi lap a felvételek alapján kikockázta az esetet és a modern technológiának köszönhetően leolvasták a szájakról a szöveget, s közölték Lionel Messi ajkát egyetlen egy sértő szó sem hagyta el. Az AS más véleményen van.

Egy biztos a spanyol szövetség vizsgálja az esetet és úgy fest, a brazil védőre eltiltás vár, három mérkőzést rebesgetnek a sajtóban. 

Újabb hosszú, napokon át tartó bohózat elé nézünk...

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése