2014. július 4., péntek

VB 2014: Dél-amerikai szuperderbi az elődöntőért - előzetes

A kora esti mérkőzést követően Franciaország, avgy Németország már ellenfélre fog várni. Egyet biztosan tudhatunk, Dél-Amerikai ellenfél akad majd a horogra, ám azt nem tudhatjuk, hogy a házigazda, vagy a torna legegyenletesebb teljesítményt nyújtó, története legjobb szereplését bemutató Kolumbia lesz az ellenfél. Nézzük mire számíthatunk a csapatoktól. 

2. Negyeddöntő
Brazília - Kolumbia 22:00 (m1)
Fortaleza, Estádio Castelão
Játékvezető: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

Brazília: Egyértelműen a csapat mellett szól a hazai pálya és sokak szerint ez a játékvezetésen is érződik és érződni is fog. Hatalmas sorozatot törne meg Kolumbia, ugyanis a Selecao hazai pályán, tétmérkőzésen 33 esztendeje nem veszített el mérkőzést. Ellenben az elvárás és a szurkolói nyomás a csapatra nyomhatja bélyegét. A nép hatalmas diadalmenetet várt, ehhez képest egy szenvedő, bukdácsoló csapatot kaptak, mely Neymar játékára épül és mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat, amennyiben a csapattársak nem tudnak felnőni a Barca sztárja mellé könnyen nagy bajba kerülhet a csapat, melynek sok poszton szürke kisegerek lézengenek a tornán. Hátul még csak-csak jól áll a védelem, hiszen Thiago Silva és David Luiz kettőse a világ talán legjobb párosa, mellettük pedig nem kisebb nevek vannak, mint Marcelo és Dani Alves, ám az előre játék valami katasztrófa és Scolari mesternek nincsenek merítési lehetőségei úgy mint például a belga kapitánynak, aki remekül forgatja csapatát a tornán. Lehet hogy még is kellett volna egy Kaká, Robinho, netán egy Ronaédinho!? Nos, a támadó szekciót ne is említsük, Hulk, Fred és Jo mintha a pályán sem lenne. Nem lesz ez egy sétagalopp a házigazda számára, több a negatívum, mint a pozitívum, ám tudjuk, a nüánszok döntenek...

Kolumbia: A világbajnokság mondhatni legjobban és legkiegyensúlyozottabban játszó csapata, ahol a cserék is minőséget tudnak hozzátenni a játékhoz, láthattuk ezt a csoportmérkőzéseken is, ahol az úgymond 'B' csapat is hihetetlen jól muzsikált. Szinte minden csapatrészben klasszis teljesítményekkel találkozhatunk, az AS Monaaco sztárja James Rodriguez pedig elképesztőt játszik, biztosan nagyon figyelni fognak rá a brazilok. A csapat története legjobb szereplését tudhatja magáénak, innentől minden már csak ráadás, ám egy pillanatig se higgyük azt, hogy ezek a srácok nem megnyerni jöttek a tornát. Ha kolumbia úgy játszik, mint eddig, akkor a házigazda felkötheti a pelenkát!

Egymás ellen: Ősi rivalizálásról nem igazán beszélhetünk, ugyanis Kolumbia nem számított soha sem a nagy riválisok közé. A két csapat roppant régre nyúló múltja hatalmas brazil fölényt mutat, mind a Copán, mind pedig a világbajnokságok történetében. Kolumbia mindössze egyszer 1991-ben tudott nyerni, ezt leszámítva 13 brazil sikert könyvelhetünk el, agy nem kérdés a mérleg nyelve merre billen. Ez azonban a múlt, ma pedig a jelennek élünk! Utóbbi négy találkozásuk alkalmával mindig döntetlen született, három ízben gólt sem láthatott a publikum.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése