2014. május 27., kedd

VB 2014: Íme a chilei keretszűkítés áldozatai

Hatan váltak áldozatául Jorge Sampaoli keretszűkítésének, melynek következtében immáron csak 24 alkotják a névsort. Továbbra is ott van a keretben a válogatott legnagyobb sztárja Arturo Vidal, akit megműtöttek. Valószínűleg a fennmaradó egy helyet az ő esetleges kiesése miatt tartja fent a kapitány. 

Ahogyan arra számítani lehetett, nem az európai légiósok, hanem a hazai játékosok maradtak ki az utazó keretből, a középpályáról kiesett a megműtött Fiorentina játékos Matí Fernández, illetve Pablo Hernández az O’Higgins játékosa. 

A négy kapuvédő közül Paulo Garcés nem utazhat, ő szintén az O’Higgins együttesét erősíti klubszinten. A védelemből kimaradt Enzo Andìa az Universidad Católica játékosa, míg a támadósorból ketten váltak a szűkítés áldozatául, Gustavo Canales az Unión Espanola támadója, aki eddig a bajnokságban remek formát mutatott, 9 meccsen hatszor volt eredményes. Emellett kimaradt Esteban Paredes a Colo Colo támadója, aki ott volt a 2010-es világbajnokságon és 33 alkalommal öltötte magára eddig a címeres mezt.

Íme Chile 24 fős szűkített VB kerete:
Kapusok: Claudio Bravo (Real Sociedad), Cristopher Toselli (Universidad Católica), Johnny Herrera (Universidad de Chile)

Védők: Gonzalo Jara (Notthingham Forest), José Rojas (Universidad de Chile), Marcos González (Unión Espanola), Gary Medel (Cardiff City), Mauricio Isla (Juventus), Eugenio Mena (Santos), Miiko Albornoz (Malmö)

Középpályások: Francisco Silva (Osasuna), Felipe Gutiérrez (Twente), José Pedro Fuenzalida (Colo Colo), Marcelo Díaz (Basel), Arturo Vidal (Juventus), Carlos Carmona (Atalanta), Charles Aránguiz (Internacional), Jean Beausejour (Wigan), Jorge Valdivia (Palmeiras), Rodrigo Millar (Atlas)

Támadók: Eduardo Vargas (Valencia), Alexis Sánchez (Barcelona), Fabián Orellana (Granada ), Mauricio Pinilla (Cagliari)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése