2014. május 27., kedd

Felkészülés: Szerény japán siker egy átokkal sújtott válogatott ellen

Győzelemmel abszolválta első felkészülési mérkőzését a japán labdarúgó válogatott, ám a mutatott teljesítménnyel nem feltétlenül lehet elégedett a kapitány Alberto Zaccheroni. Az ellenfél Ciprus volt, ahol az emberek már átokról beszélnek a góltalanság végett. 

Japán - Ciprus 1-0 (1-0)
G: Uchida (43.) ill. -

Igen erősnek mondható kezdővel küldte pályára csapatát Zaccheroni, melynek a félidő végére meg is lett az eredménye, a Schalke 04 védője Uchida érkezett egy támadással és Kagawa közreműködésével összehozta a találkozó első és egyben egyetlen találatát. hogyan az várható volt, a félidő után a kapitány többeknek lehetőséget adott, azt, hogy ki milyen benyomást tett, nem tudhatjuk. A két válogatott története során először mérkőzött meg.

Lehet, hogy Japán van jelenleg fókuszban a világbajnoki szereplése miatt, ám nem mehetünk el szó nélkül a ciprusi válogatott teljesítménye mellett, mely ezzel a mérkőzéssel együtt immáron nyolc mérkőzése, nemivel több mint 720 perce gólképtelen és tizenkét mérkőzése nyeretlen. Utánanéztünk és a ciprusi nemzeti csapat 2010. októbere óta mindössze két mérkőzését tudta megnyerni...! Azt rebesgetik, hogy átok ül a nemzeti tizenegyen. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése