2014. március 26., szerda

Vezérét vesztette a Barca, oda a vb szereplés!

Hatalmas vezéráldozatot követelt az FC Barcelona szerda esti bajnoki mérkőzése, a pályát ugyanis hordágyon hagyta el Victor Valdes, akiről kiderült, hogy keresztszalagszakadást szenvedett. 

A katalánok elsőszámú kapuvédője az első félidőben egy ártalmatlan szituációt követően rosszul fogott talajt jobb lábával és a földön maradt fájdalmas arccal. A játékteret hordágyon hagyta el, tudni lehetett, hogy nagy a baj. A spanyol sajtóorgánumok nemsokkal később szalagszakadásról beszéltek, ezt pedig azóta az FC Barcelona hivatalos honlapja is megerősítette.

Valdes túl van a vizsgálatokon, műtét és minimum hat hónapos kihagyás vár rá, melynek következtében biztosan lemarad a nyári brazíliai világbajnokságról. Emellett pedig könnyen elképzelhető, hogy a Celta elleni fellépése volt az utolsó a Barca színeiben, ugyanis szerződése a szezon végén lejár és távozik a klubtól. Új csapatát még nem nevezte meg egyik fél sem, ám a hírek szerint a transzfer már megtörtént, így valahol Európa egyik szegletében most szintén nagy a fejfájás.

A Barcelona így második számú hálóőrével kénytelen befejezni a szezont, Pinto a találkozó második félidejében kisebb sérülést szenvedett, nekicsúszott a kapufának, ám ez nem befolyásolja további szerepvállalását.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése